Vepřové ragú
.jpg)
Potřebujete: 1-1,5 kg vepřové kýty, svazek jarní cibulky, svazek jarní mrkve, 25 dkg vyloupaného hrášku, 1/2 kg nových brambor, rajský protlak, bílé víno, olej, horká voda
Postup: Maso nakrájejte na malé kousky a orestujte je na několika lžicích (olivového) oleje, ke konci restování je lehce poprašte moukou a pokračujte 1-2 minuty v restování. Přilijte 250 ml bílého suchého vína, 1-2 lžíce rajského protlaku, 1 l horké vody, osolte a opepřete. Přikryjte pokličkou a duste na mírném plameni. Mezitím si oloupejte nové brambory a přidejte je po 50 minutách k masu. Vařte společně další čtvrthodinu. Na posledních 20-30 minut přidejte vyloupaný hrášek, cibulku a karotku.
Tip: Při servírování můžete talíř ozdobit snítkou rozmarýnu
12.6.2008 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5