Vepřové s hermelínem
.jpg)
Potřebujete: 1 kg vepřového masa (nejlépe kýty), 120-150 g sýru typu hermelín, 1 cibuli, 150 g smetany na vaření, 100 ml bílého vína
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno, do hlubšího kastrolu dejte máslo a cibuli nechte zesklovatět. Kýtu nakrájejte na kousky (jako na guláš). Maso vložte na cibuli, nechte zatáhnout. Maso se nesmí připalovat, v případě nutnosti podlijte trochou vody. Přidejte bílé víno, pod pokličkou duste 15 - 20 minut. Rozkrájejte hermelín na trojúhelníčky, zalijte smetanou a promíchejte. Až je maso hotové, přilijte hermelínovou směs a na mírném ohni povařte, zlehka promíchejte, aby se šťáva z masa a smetana spojily. Jako přílohu doporučujeme vařené nebo americké brambory.
23.7.2008 Rubrika: | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové s hermelínem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Lhasa: já mám chutě bez ohledu na roční období...rozhodně to zkusím :-):-)


.gif)
Recept je zajímavý, hned si ho vyzkouším.

vypadá to dobře a bude to lahodné. Já dávám hodně do šťávy k masu nebo zelenině rozpustit Hermelín, kousek Nivy, nebo jen obyčejný tavený sýr. Dodá to takovou jinou chuť a šťávu to i zahustí.
.gif)
tto je dobrý nápad

Lhasa:

Hmmm, zní to zajímavě, ale v tuhle roční dobu bych a to asi chuť neměla Schovám si to na zimu

To vypadá na velmi dobrou mňamku.