Patizony s vepřovým masem
.jpg)
Potřebujete: 1/2 kg patizonu, 1/2 kg vepřového masa (libového), 2 cibule, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, kurkumu, olej na smažení
Postup: Patizon oloupeme, střed zbavíme vláken a semen a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji osmažíme dozlatova. Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme ke konci smažení cibule spolu s kávovou lžičkou kurkumy. Vepřové nakrájíme na menší kousky, přidáme na pánvičku a orestujeme. Přidáme patizon, vše zalijeme vodou a dusíme, dokud není maso měkké. Dochutíme solí a pepřem.
Tip:
* S kurkumou není pokrm pálivý. Pokud toužíte po ostřejší chuti, přidejte špetku chilli nebo zastříkněte tabascem.
* Jako příloha se nejlépe hodí pšenično-žitný chléb, vařené brambory nebo těstovinová hnízda.
25.9.2008 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Patizony s vepřovým masem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.těstovinová hnízda nejsou vhodnou přílohou k ničemu, vždycky se mi rozpadnou

dělávám s cuketou, ale patizon jsem nezkoušela, může být dobré, určitě zkusím