Zapékané kjuftěty

Potřebujete: 500 g mletého vepřového masa, 3 brambory, 2 vejce, trochu mléka, 1 žemli, 6 rajčat, 2 cibule, 2 dl bílého vína, olej, petrželovou nať, strouhanku dle potřeby, sůl, mletý pepř, drcený kmín, 200 g balkánského sýra
Postup: Žemli namočenou v mléce dobře vymačkáme, přidáme mleté maso, nastrouhané brambory, vejce, sůl, pepř, nastrouhaný sýr, zahustíme strouhankou a dobře promícháme. Rukou navlhčenou vínem modelujeme malé šišky, které obalujeme v jemně nasekané petrželce. Na rozehřátém oleji šišky opečeme. Pak je srovnáme do pekáčku, naklademe na ně plátky osolených rajčat, podlijeme vínem a v troubě zapečeme. Podáváme s vařenými brambory a míchaným zeleninovým salátem.
Recept pochází z knihy Kuchyně jižní Evropy od Františka Šulce a Jiřího Šourka.
17.2.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5