Vylepšené Vepřové ve vlastní šťávě
.jpg)
Potřebujete: 1 konzervu Vepřového ve vlastní šťávě, 1 konzervu baby karotky, 1 pórek, chleba či těstoviny
Postup: Z konzervovaného masa odebereme tuk a dáme jej na pánvičku. Pórek očistíme a nakrájíme na tenká kolečka, která na tuku podusíme. Přidáme konzervovanou baby karotku a vepřové, které pokrájíme. Přidáme trochu vody a ještě společně podusíme. Podáváme s chlebem nebo těstovinami. Jako nostalgickou vzpomínku doporučujeme kolínka.
4.6.2009 Rubrika: | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vylepšené Vepřové ve vlastní šťávě
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Bylo nebylo, kdysi dávno jsme vepřovku používali k vaření rizota. Nebyla ani rychlovarná konvice, nebyla ani elektřina. Ráno jsme zatopili v kamnech, aby byla snídaně s bílou kávou. Při této příležitosti se do kastrolku vybral tuk z konzervy, usmažila se cibulka, pak se přidala rajčata a papriky, masičko z konzervy a zalilo vodou kousíček nad rýži, která se tam taky přidala a okulila ve směsi. Když se voda vyvařila na úroveň rýže, tak se přikryté zabalilo do Rudého práva (byly největší a měly dobrou sobotní přílohu) a strčilo se to do péřových dek. A oběd byl na světě. Když se to z těch peřin vytáhlo v poledne, bylo hned uvařeno. A podotýkám, že tenkrát nebyla rýže parboleid, ale rozvařený to nebylo.

jamb: kupuj raději od českého výrobce /hamé a pod../ ty levný a cizí stojí většinou za Jsou sice dražší něco přes tři pětky, ale stojí za to

Poraďte kde koupit jedlé vepřové v konzervě. Taky jsem si z nostalgie nedávno jedno koupila a bylo teda

vepřové v konzervě mám stále v rezervě a dělám z něj rizoto. Osmažím cibulku, přidám maso z konzervy (to lepší) k tomu něco mražené zeleniny, popř. žampiony a zaleju vodou , v remosce za chvilku . posypat sýrem a je mňam
Jen se mi zdá, dřív těch konezrvách byly opravdu větší kousky masa, teď je to spíš taková nějaká slisovaná hmota, i když za 30 Kč
.jpg)
orinka: ještě pro nás pamětníky ... pamatuje staré komunistické masny ?
Jak tam byly pyramidy krevních tučnic a sádla v konzervě?
.gif)
orinka: ano, s kolínkama to dělávala moje tchýně, bylo jich doma jako psů, tchán byl u policajtů tak nosil konzervy odtud....ale ty se dali jíst !
Ty dobré vepřové konzervy....matně se mi vybavuje značka Globus s vepřovou hlavou na etiketě a nějaké čínské znaky. Hovězí ve vlatní šťávě jsem tenkrát kupodivu milovala, bylo tam podle mě i dost masa a nejlepší to bylo pomíchané s kolínky.
.gif)
Ota: však já píšu jen o vepřovce......a já se jich tenkrát mohla na chatě užrat...

Podobnou rychlovku dělám na dovčách - do guláše z konzervy hodím osmahlou cibulku a syrovou papriku a rajčata, mňam
.jpg)
sharon: popravdě ani tenkrát nebylo kvalitních konzerv zrovna moc...
Když si vzpomenu na Trenčiraský párek s fazulou, segedinský guláš nebo hovězí ve vlastní tak se mi zvedá kufr ještě teď .... vepřovka byla vzácná vyjímka

mě by zajímalo jak se zavařuje syrové maso, babí to nějak dělala, ale nevím jak. To byla záloha mňam, kupované jsem jedla tak 10let zpět a ani tehdy to nebyl žádný zázrak hodný vylepšení.

Já se přiznám, že vepřové v konzervě v záloze mívám, míchám ho do rizota nebo těstovin, když potřebuju nějakou rychlovku nebo o dovolené, ale musí to být nějaké to "lepší", okolo 30 Kč, ne za 16
.gif)
Aja: tak to ani nezkoušejte....
.gif)
konzervy jen v nouzi nejvyšší....vepřové ve vlastní šťávě , to je dnes takový humus že se snad ani vylepšit nedá.....tak před 30lety,to byli "vepřovky"radost jíst,s chlebem, hořčicí, cibulí......ale dnes je to hnus!
Vepřové maso je natolik rychlé, že dělám raději z čerstvého, ale uznávám, že je pro každý případ dobré mít doma v záloze konzervu - pořád lepší než nic.

Aja: loni v létě, v názvu musí být "maso", jinak to je fakt blivajz
.gif)
Zkusili jste někdo v poslední době koupit vepřové ve vlastní šťávě?