Zapečené vepřové maso s oštěpkem
.jpg)
Potřebujete: Plátky libového vepřového, oštěpok, cukety, cibule, olej, bylinková sůl.
Postup: Naklepané plátky vepřového osolte bylinkovu solí a vyrobte kapsy, které naplníte kouskem oštěpku - uzeného sýra ze Slovenska. Zapékací mísu vytřete olejem a posypejte krájenou cibulí. Na cibulové lůžko položte masové kapsy a dejte zapéct. Až maso zbělá, položte na něj mírně osolené cukety o velikosti cca 3x4 cm (pokud jsou cukety starší, zbavte je jader). Vraťte zpět do trouby a zapékejte, mírně podlévejte. Když cukety i maso začínají zlátnout, posypejte cukety zbytkem nastrouhaného oštěpku. Dejte na chvíli znovu celé zapéct, až bude povrch hnědozlatý.
"Vepřové kapsy jsou výborné s vařeným bramborem a hlávkovým salátem," píše čtenářka Michaela. Přejeme dobrou chuť.
29.7.2009 Rubrika: | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5