Květák s vepřovou konzervou

Potřebujete: 1 konzervu Vepřového ve vlastní šťávě, 1 květák, 1 sáček strouhaného sýra (100 g), 4 vejce, mléko, sůl, strouhanku, pepř
Postup: Květák ponoříme do studené vody, rozdělíme na růžičky a uvaříme ve vodě doměkka. Zapékací misku vymažeme tukem z konzervy a vysypeme strouhankou. Květák rozložíme do zapékací mísy, přidáme rovnoměrně vepřové a zalijeme směsí z vajec, mléka a půlkou sáčku strouhaného sýra. Vlijeme na květákovo-masovou směs a zapékáme, až vaječná směs, kterou jemně osolíme a opepříme, ztuhne. Před koncem zapékání posypeme zbývajícím sýrem. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
"Někdy vrstvím, jindy smíchám všechy suroviny v míse," svěřuje se čtenářka Jana. "Na kráse ani chuti to nic nemění." Děkujeme za recept a přejem dobrou chuť.
5.11.2009 Rubrika: | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Květák s vepřovou konzervou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Já bych dnešní vepřovou konzervu nekoupila,dřív jsem dělávala něco na způsob milánských špaget,ale to byla ještě vepřová konzerva čínská,ta se dala studená namazat na chleba,místo toho teď prodávají ty odpornosti v podobném obalu.Já když pospíchám,tak udělám květákový nákyp a tam přidám drůbeží,šunkový nářez,ale konzervu

Linda: to je shoda náhod
Ale, holky, já ten recept beru jako radu nouzovku, ne vždycky máme doma slaninu, zbytky vepřového, kuřecího či hovězího z předchozího dne... Tohle prostě člověku může vytrhnout trn z paty, nebo ho inspirovat k tomu, že pokud ony zbytky v lednici má, tak je může zpracovat tímto způsobem.
.jpg)
anitech: a zvlást dneska, kdyz hned pod veprovou konzervou je clánek o pokladech ceské kuchyne .... to príme prastí do ocí
.jpeg)
Promiň, ale v dnešní době konzervu? Proč?

Nic proti čtenářce Janě, ale škoda kazit květák tím, co v poslední době v konzervách prezentují. A zvláště pak v shora zmíněné konzervě