Vepřové se sojovou omáčkou
.jpg)
Potřebujete: 1 kg vepřové kýty, 1 větší cibuli, pravou sojovou omáčku, kávovou lžičku čerstvého zázvoru, olej
Postup: Cibuli nakrájejte nadrobno. Vepřové nakrájejte na kostky. Na oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte maso a strouhaný zázvor. Mírně podlijte vodou, přikryjte pokličkou a duste. Po 15 - 20 minutách přidejte 5 lžic pravé sojové omáčky, ještě poduste, až je maso měkké. Podávejte s rýží.
Tip: sojová omáčka již dodá pokrmu slanosti, proto, pokud možno, nesolte.
19.11.2009 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové se sojovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
já používám čerstvý zázvor a moooc mě chutná. Dodá úplně jinou chuť jak sušený mletý. Toto jídlo dělávám i z plecka, nemusí být z kýty

PEGG: já mám zázvor ráda, třebas do číny, a dávám ho hned zkraje, i klidně už při nakládání masa. Ale musí se opatrně, je dost voňavý. A zatím jsem používala jen mletý, přiznám se, že vcelku jsem ho ještě nikdy nekoupila - i když recept na ten čaj taky mám, mohla bych ho někdy zkusit.
.jpeg)
Linda - 19.11.2009 9:00 - tak možná ten zázvor přidat až ke konci dušení.
Já ho snad ještě jednou zkusím, když ho hájíte.
Pravá sojová omáčka je asi ta co se vyrábí tradičním způsobem, tedy fermentací sojových bobů a ne průmyslově. viz http://www.vareni.cz/trendy/sojova-omacka/
.jpg)
PEGG: kdyz vezmes jak dlouho budes to veprové dusit, nez bude mekké, tak to ti z toho ten zázvor mezitím úplne vycichne
Me zaujala ta pravá sojovka.... ona existuje falesná . a pokud ano jaký je v nich rozdíl?
PEGG: To mě naopak moc chutná. Výborný je čaj a ještě léčí.
.jpeg)
Výše uvedený pokrm hodnotit nebudu, může to být dobré,ale já nerada zázvor. Zkusila jsem ho, když je to teď takový hit,ale
vůbec mi nechutná.