Křupavé řízky
.jpg)
Potřebujete: 4 řízky o tloušťce asi 1 cm, kukuřičné lupínky, 2 vejce, sůl, pepř, olej na smažení
Postup: Řízky omyjte a mírně naklepejte. Z obou stran osolte i opepřete. Na tácek či do talíře rozdrobte kukuřičné lupínky. Do hlubokého talíře rozklepněte vejce a ta vyšlehejte. V pánvičce rozpalte olej, řízky obalte nejprve ve vajíčku, pak v drcených kukuřičných lupíncích. Smažte po obou stranách. Podávejte s bramborovou kaší nebo míchaným zeleninovým salátem.
Tip: kukuřičné lupínky můžete rozdrtit v dlani (hrubší kousky) nebo je vložte nejprve do mikrotenového sáčku a pak rozdrťte válečkem.
26.11.2009 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Křupavé řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Vyzkouším, všechny Vámi nabízené varianty, za čas se ozvu, jak chutnaly.
Holky, já dnes zkusila před obalováním potřít kotlety troškou hořčice(plnotučné) z obou stran.Na chvíli nechat rozležet na sobě v lednici Pak normálně v trojobalu. Byly šťavnaté. Za pokus to stojí.

U nás se zase řízky po obalení v trojobalu před vložením na pánev namočí ve vajíčku,nejsou tak suché

sharon: Kdy je budeš dělat,stavila bych se.Manžel jedině klasický trojobal,možná to vyzkouším na svém řízečku.
.gif)
nejlepší jsou takhle kuřecí, a lupínky přímo v originál pytlíku trošku potluču paličkou na maso,rovnou přes pytlík...je to moc dobré i po studenu

Majucha: já používím zakysanou smetanu

Místo vajíčka to obaluju v bílém jogurtu s kořením (třeba s chilli nebo kari), ale jinak je to stejné. Jsou bezva.

Také dělám takhle řízky. Anebo je pro změnu zase obaluji v mandlových lupínkách. Taky je to vynikající. K tomu kašičku a jen se olizovat.