Nařezaný špalíček

Potřebujete: 3/4 kg vykostěné vepřové kýty, 20 dkg slaniny, 2 malé lučiny, 2 tavené sýry, bylinky (petrželku, pažitku či bylinkové směsi podle chuti), 2 stroužky česneku, sůl, pepř
Postup: Kýtu nakrájíme, jako bychom krájeli bochník, ale nedokrojíme. Slaninu nakrájíme na kousky, osmahneme, necháme vystydnout. Smícháme lučinu, tavené sýry a vychladlou slaninu přimícháme k sýrům. Dochutíme bylinkami, přidáme česnek a osolíme. Směs vtíráme mezi nařezané plátky, svineme nití, aby se maso nerozjíždělo, v případě, že zbude zbytek směsi, potřeme celý kus masa. Do pekáče přidáme máslo, přikryjeme pokličkou a dáme péct do trouby na 180 °C cca na 15 min. Poté odkryjeme a pečeme ještě cca 30 minut. Mírně podléváme.
"Vynikající k tomuto špalíčku jsou šťouchané brambory a dušená zelenina," píše čtenářka Tornadu Lu a dodává: "Já dávám přednost fazolkám." Děkujeme za recept.
15.12.2009 Rubrika: | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Nařezaný špalíček
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
talenka: mňam masóóó. To prubnu.
Lenko Moučková - A jak se to pak krájí, jako bebe řezy zešikma? Nebo po čpalíčkoch dokrojíš?

tak to já mám smůlu, kýtu porcuju rovnou na řízky, už jsou zamražený, tak si musím vzpomenout při jarní zabíjačce a kousek si nechat v celku

sharon: konzervo

Almega: ale takhle by se dala určitě píct i zeleniny, třeba cuketa
.gif)
může to být dobré, ale řízek je řízek

U nás by se to neprosadilo,rodina je spíš vegetariánská,a já se nemůžu přežírat....

mariamaria: a jak moc podobnýho??

neco podobneho delam je to vyborny

talenka:googlik: no to teda jo, já bych možná i sjela domů a frkla to do trouby

manka: zní to proklatě dobře,že?
manka: no jo masičko je masičko

tak to bych asi chtěla zkusit