Marinované žebro

Potřebujete: masitá žebírka o váze asi 2 kg, 120 ml oleje, sladkou mletou papriku, sojovou omáčku, česnek, tekutý med, čerstvý mletý pepř
Postup: Den předem vložíme žebírka do marinády připravené z oleje, 4 lžic sladké mleté papriky, asi 8 lžic sojové omáčky, 3 stroužků česneku (oloupaných a prolisovaných) a 4 lžic tekutého medu (med se stane tekutým, pokud jej postavíme do teplé vody). Žebírka omyjeme, osušíme a nařízneme podél kosti. Opepříme ze všech stran a potřeme marinádou i v záhybech podél kosti, kde jsme maso nařízli. Dáme na tácek a necháme odležet přes noc (občas ještě potíráme maso marinádou). Než začneme maso péct, rozehřejeme troubu na co nejvyšší možnou teplotu, poté pečeme na 200 stupňů Celsia. Žebírka ještě před pečením potřeme marinádou, dáme do pekáčku a pečeme asi 45 minut. Podáváme s americkými brambory.
22.1.2010 Rubrika: | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Marinované žebro
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Ota: souhlasím, je to ňamka
.jpg)
med rozehřeju v mikrovlnce ..
Jinak je to bomba

Podobnou marinádu používám i na kuře.