Vepřová pečeně se švestkami

Potřebujete: 800 g vepřové pečeně bez kosti, 100 g sušených švestek, sladkou papriku, sůl, olej, 2 jablka.
Postup: Do pečeně uděláme tenkým nožem otvor, který zvětšíme pomocí vařečky. Maso osolíme vně i ve vytvořené kapse, kterou naplníme sušenými švestkami. Dále celou pečeni poprášíme paprikou (sladkou či pálivou). Pečeni opečeme naprudko ze všech stran dorůžova, aby se zatáhla, pak vložíme do mísy či pekáčku, mírně podlijeme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky. Asi po půl hodině pečení přidáme jablka spolu se zbylými švestkami. Pečeme, dokud není maso hotové.
Podáváme s brambory.
Za recept děkujeme čtenářce Aleně z Kyjova.
2.2.2010 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřová pečeně se švestkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
dnes jsem zkusila bylo to moc dobré

- muze to byt dobre, nebot jinak je ta vepr. pecene dost sucha - bez niceho
to zkusím. Maso s ovocem dává moc dobrou chuť.

Bridgetj: tuhle lahůdku jsem jedla v restauraci a byla to vážně neuvěřitelná dobrota,k tomu podávali irské brambory, což jsou šťouchané s cibulkou a slaninkou. Holka ,to byla taková mlaskačka, že jsem měla co dělat, abych ten talíř nevylízala.Protože je stará pravda, že nejlepší zůstává na talíři
.gif)
mňam

anitech: vypadlo mi "málo" rozpekly

anitech: No, možná by se rozvařily-rozpekly. Ale dobrota to musí být. A já jsem jak na potvoru kvůli žaludku na rohlíkách

Bude to dobrota, jenom přemýšlím, co by se stalo, kdybych ta jablka nakrájela na šestinky