Vepřový řízek se švestkami
.jpg)
Potřebujete: 4 vepřové řízky z kýty, 1 skleničku kompotovaných půlených švestek, 4 lžíce hladké mouky, lžičku mletého zázvoru, lžíci másla, 150 g tvrdého sýra, sůl pepř
Postup: Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme zázvorem a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme řízky, podlijeme výpekem ze smažení, obložíme švestkami, pokapeme máslem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme cca 20 minut.
12.3.2010 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřový řízek se švestkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Nevidím důvod proč to nezkusit.

takhle kazit řízek nebuduřízek je řízek
.jpg)
ale kachna se švestkama,ty se dávají sušené...ten kompot mi tu nehraje..
.jpg)
Kachna se svestkama je mnamka, tak proc ne prase ..... jenom ten zázvor me tam lehce mate, nejak si ho nedokázu predstavit se svestkama, ale zase mletý zázvor zase není tak výrazný jako cerstvý, mozná to je dobrá kombinace.... hmmm ze bych zaexperimentovala

LenkaT: tak si skákni do Thalie

anitech: fakticky jsi to jedla? Já to čtu a marně si představuju chuť

Ale kdo chce, může si to opět zapráskat zakysanou smetanou

Vepřové se švestkami a nebo se švestkovou omáčkou je boží jídlo a k tomu šťouchané brambory se slaninou a cibulkou.