Pečená kolena

Potřebujete: vepřová kolena (větší, zadní), pivo, dobrou francouzskou hořčici, sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, česnek, cibuli (červenou, bílou, žlutou).
Postup: Den předem uvaříme vepřová kolena. Těsně před vařením je nařízneme ke kosti, kam až to půjde. Vepřová kolena uvaříme v osolené vodě s kořením a bobkovým listem, vaříme je přibližně hodinu a půl. Vyjmeme je a necháme vychladnout. Mezitím si z hořčice, piva a česneku uděláme kašičku. Kolena do ní naložíme a necháme odpočívat do druhého dne. Cibuli nakrájíme na větší kolečka, naskládáme do pekáčku. Na tuto vrstvu cibule položíme kolena, přijkryjeme alobalem a pečeme při 220 °C za občasného otáčení a polévání pivem doměkka. Podáváme s chlebem a strouhaným křenem s jablky.
Spolu se čtenářkou mankou přejeme dobrou chuť!
28.5.2010 Rubrika: | Komentářů 39 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pečená kolena
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: však já to najdu, jak si něco umíním...
.gif)
orinka: to je zhruba naproti kol.....na té straně jak je Drogerie,ale místo čeho si teď neuvědomím......teď si zrovna dávám z toho masíčka co se už nevešlo do paprik, takovej bochánek, chleba a hořčici.....to ti je dobrota, minule jsem nadělala kuliček a v parním hrnci s bramborama, brokolicí a mrkvičkou....no la.ho.da !!!! co ti mám povídat......
sharon: už jen ze zvědavosti tam vlezu, není přece možný, abych přehlídla tak důležitý obchod! A místo čeho to je? Nebyla tam dřív kola? Ta ted přeložili na Horní Lán, to mi udělali "ohromnou radost", já tam chodívala s opravama.
.gif)
orinka: fakt tam zajdi....já včera koupila mleté jen vepřové a dnes jsem ho nacpala do paprik, no paráda......já říkám " amerika v noci"......a jsou tam fajn holky a i na jednu položku ti dají super tašku, cenově nevím jak kde co je , já když potřebuju kus flachsy tak jdu a koupím, ze vzduchu se uvařit nedá, můj je žrravej a já taky a navíc mě to baví....masna je po cestě, chodím pak k drobnýmu zboží na MHD......mám důchodcovskou legitku , heč !!!!!
sharon: a teď jsi mi nasadila brouka do hlavy, byla jsem minulý týden "ve městě" a nevšimla jsem si, to musí být žhavá novinka, tam se mrknu.
sharon: to sádlo na vaření stačí, já ho dávám do buchet, na škvarkách z toho si člověk nepochutná, ale musí se to pomlet a nadělat pagáčky. Chodit do práce, prdím na to, je s tím práce. Ovšem, daleko nejlepší sádlo je z bůčku, to je mana nebeská, však francouzské rillons se dělají právě z toho a na víně. Máš pravdu, že Impost nemá nejkrásnější zboží, musíš dávat bacha, co ti dávají a vybrat si.
sharon: a dobře děláš, já si taky zvykla špatné zboží vracet. Stojí mi to za ten vnitřní pocit, že ze mě nikdo vola dělat nebude

sharon:

Eva2: jistě, že dělám, mělas přijet, bylo dost
.gif)
orinka: jo a navíc to uzený koleno vařím, a ještě přepeču, tak si myslím, že nic nehrozí.......zato smradutý maso už jsem koupila v tesco a jela s ním přes celý město zpět.....plecko za 200kč a smrdělo, od té doby očuchávám vše v prodejně......i tácek, natrhnu folii a očuchám....
.gif)
orinka: teď je nová masna naproti národa , kousek od drogerie...maso CHodura, nakupuju tam, mají čerstvé a dobré, uzené kupuju na náměstí u hampla, ocásky, kolena......a nestalo se mi že by nebylo čerstvý, jinak výsek v Globuse to nemá chybu, v Impost u špitálu jsem byla dvakrát a promiň , ale hrůza....raději si pár kaček (na maso) připlatím, třeba to sádlo na škvaření , levné to by mi nevadilo........já říkám, že nekupuju metráky , tak tak kačka sem kačka tam....hlavně ať je to dobré......
sharon: já mám právě z těch uzených trošinku obavy. Když koupím syrové a čuchnu k němu, poznám, jestli je OK. U uzeného nepoznám nic. Já chodím kupovat maso do Globusu, ale z finančních důvodů je nejlepší Impost, tam mají všecko velice laciné a nebojím se, že to čerstvé není, mají velký obrat. No, ale tak krásně upravené maso jak v Globuse samozřejmě ne. Ovšem....syrové sádlo 20 korun/kg, v Globuse začíná pětkou. To pak není nad čím uvažovat. Za jedno koleno v G. mám dvě v I. Vykoštění zas tak velká práce není. V poslední době ale dělám často sulc, taky kvůli kolagenu, tak koupím 3 nožky, 1 koleno a mám to do dvou chlebíčkových forem. Za hubičku.
.gif)
uzený jsou lepčí......manka: promiň, že držkuju

Linda: škoda že manka jsem nedala ten recept v zimě. Mohly jsme ti poslat mražený koleno letecky... Ovšem nevím, jestli by to nerozmrzlo A nebo zavařený koleno. To bys pak nemusela předvařit, ale dát rovnou do trouby...

Linda: sežeň prase, kolena zužitkuj a zbytek vyhoď
manka:

manka: Ty mě děláš chutě,to ty víš,že jo?
.jpg)
Koleno nesplasím, leda sehnat prase a nechat si ho porazit . Ale urcite by ta druhá cást receptu v troube sla udelat s buckem... to stojí za vyzkousení
Sakra já budu muset toho mýho vikinga nekam vyslat, kdyby videl jak zneuctuji dánský prase ceským receptem aby ho nekleplo

V životě jsem to nejedla, ale vypadá tak lákavě a protože vím, že jedna ŠŽ je přímo miluje, tak to určitě zkusím, ale koupím si vykostěné, v Kauflandu je prodávají . Tak potom napíšu, jaké to bylo
.jpeg)
Konečně recept pro mě

Slint.... Tohle můžu