Vepřové na grilu

Potřebujete: naporcované vepřové kotlety nebo řízky, olivový olej, tymián, dijonskou hořčici, drcený pepř, 6 velkých cibulí
Postup: smícháme 5 lžic olivového oleje, dva lístky tymiánu, které jsme natrhali, a 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice, špetku soli, drcený pepř. Maso, které jsme naklepali, pečlivě potřeme marinádou ze všech stran, misku přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladu nejméně na 4 hodiny. Cibuli překrojíme napůl a krájíme na půlkolečka, která pak "rozdrobíme" na proužky. Na oleji necháme dozlatova osmažit cibulové proužky. Maso vyndáme z lednice asi 1 hodinu před grilováním a pak grilujeme z každé strany asi 15 minut (prověříme propečenost). Podáváme s "kupičkou" zlatavé cibulky a hlávkovým salátem.
17.8.2010 Rubrika: | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové na grilu
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
PEGG: celá já.....
.jpeg)
sharon - 17.8.2010 12:41 - tak teď jsi mi připomněla moji známou, která se neúspěšně pokoušela hubnout a tak šla k nějakému "léčiteli", který ji zaručeně pomůže.Ten na ni valil oči a pořád opakoval: "představte si to hnusné maso,to sádlo,ty kůže,jak se tím cpete až vám ten hnusný omastek teče po bradě, no jen si to živě představte. Že je to hnusná představa, až se vám z toho dělá špatně od žaludku" A co teprve ta ubohá zvířátka.. Tak nějak do ní hučel asi půl hodiny, stálo ji to tisícovku a když šla od něho koupila si 30dkg tlačenky a slupla ji bez chleba.
.gif)
.jpg)
sharon: dobrýýýýýýýý
.gif)
tu cibulku před smažením doporučuju prohodit v polohrubé mouce......
.jpg)
Cinderella: negriluj a pojď v poledne k lence dáme si k tomu malé,řezané

nemáme gril
.jpg)
asi v poledne skočím na jednu kotletku...