Vepřové kostky se švestkami

Potřebujete: 800 g vepřových kostek, 10 sušených švestek (množství lze upravit podle chuti), 2 dl bílého vína, 1 dl masového vývaru (nebo bujonu), smetanu na vaření, hladkou mouku, máslo, sůl a pepř
Postup: Švestky zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Máslo rozehřejeme v hlubší pánvičce a kostky na něm osmahneme. Pak zaprášíme moukou. Přidáme bílé víno, vývar, švestky, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Občas promícháme, aby se směs nepřichytila. Před dokončením zjemníme 2-3 lžícemi smetany na vaření, prohřejeme. Podáváme s rýží nebo se širokými nudlemi.
23.9.2010 Rubrika: | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové kostky se švestkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
medved: jen to néééééééé

a nemuzou se pouzit normos cerstve svestky ? mam jich tu mraky...
.jpg)
je fakt,že sušené švestky dokážou s chutí zamávat

Bridgetj: už tady bylo něco podobného plněného švestkami. Rovněž jsem psala, že kombinace vepřové pečeně a sušených švestek je naprosto božská.

zní to dobře, o víkendu vyzkouším

Něco podobného jsem už dělala. Akorát jsem tam dala červené víno a omáčku jsem ničím nezahušťovala. A byla to mňamka. Ty sušený švestky jsou úúúžasné