Vepřová krkovička s jogurtem

Potřebujete: podle počtu strávníků plátky krkovičky, bílý smertanový jogurt, trochu moučkového cukru (max. 1 lžičku), grilovací koření, máslo na vymazaní plechu, vodu na podlití, sůl podle chuti
Postup: Maso lehce naklepeme z obou stran, kraje nařízneme a osolíme. Smícháme jogurt, grilovací koření, cukr a směsí pomažeme plátky z obou stran. Vložíme do vymazaného pekáčku, podlijeme a pečeme doměkka.
22.2.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Vepřová krkovička s jogurtem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Leník: pekla jsem je v sobotu,podlila jsem jen málo,takže ten jogurt se sice zdrcnul,ale byl nalepený na mase.Nepodávala jsem hned,ale asi za půl hodiny po vypnutí trouby,takže "došly" v otevřené troubě a byly vynikající. Měla jsem grilovací koření od Vitany se solí,nebylo solit maso předem.Na půlkilový smetanový jogurt jsem dala jen 1 lžičku cukru.Jehovýznam jsem nepochopila,maso určitě nebylo nasládlé.
taky mám zkušenost, že se na masu pak ten jogurt jako zdrcnul, marinovala jsem tak kuřecí kousky, chutově ovšem opravdu křekhé
Použila jsem tedy špatný jogurt nebo to udělá vždy?

K tomu jogurtu - nedávno jsem dělala něco indického, bylo v tom kilo cibule, kilo masa, nějaké koření a velký jogurt - myslela jsem si, že to je moc jogurtu, ale nakonec to bylo moc dobré a rodina i kamarád si mlaskali a manžel řekl, že to mám zahrnout do rodinných receptů.
Já marinádu z jogurtu používám i na grilování. Maso je potom krásně křehoučký a i lépe ochucené.
.gif)
kdysi jsem dělala nějaké maso v jogurtu a už to nikdo víckrát nechtěl ....ten jogurt na tom byl jako sražený....
.jpg)
Bez cukru a nechala bych maso marinovat pres noc, jinak to muze být mnamka.

Takhle krkovici dělám. Akorát do toho jogurtu s kořením naložím maso už večer, pak to jen vyndám, obalím ve strouhance a usmažím jako řízek. S kaší je to výtečný jídlo
Jako nejlepší směs se nám osvědčilo kari+česnek.

evropka: A hlavně je to s medem zdravější
.jpg)
Kadla: juuu,tak tomu nevěřímale zas kdyby si tam kápnul med...nebylo by to marné
.jpg)
Řekla bych, že s cukrem se dosáhne podobné chutě, jako když se krkovička při grilování marinuje v medu...
.jpg)
já nevím,moc si to neumím představit

No, až na ten moučkový cukr to vypadá dobře. Dělám něco podobného s kuřecím masem. Občas použiji jogurt, občas zakysanou smetanu.