Mleté maso s bazalkou

Potřebujete: 500 g mletého masa, 1 vejce, strouhanku, sušenou/čerstvou bazalku, pálivou mletou papriku, stroužek česneku, konzervu drcených loupaných rajčat, sůl, pepř
Postup: V míse smícháme mleté maso, 3-4 lžíce prosáté strouhanky, celé vejce, trochu pálivé mleté papriky, česnek (prolisovaný), bazalku. Přidáme sůl a pepř. Dobře promícháme a navlhčenými dlaněmi tvoříme koule velikostně tak, aby se dobře smažily. Až jsou všechny kuličky usmažené, vrátíme je všechny do pánvičky, zalijeme drcenými rajčaty, přidáme ještě trochu bazalky, dochutíme případně solí, pepřem, a necháme prohřát.
Podáváme s chlebem.
21.3.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 1 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,1/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Související odkazy:
Diskuse ke článku - Mleté maso s bazalkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
Bazalka je úžasná bylina. Neumím si to moc představit dát ji do mletého, ale to neznamená, že nevyzkouším. Jak mi v létě doroste, zkusím to.