Kotlety s hořčicí

Potřebujete: 4 vepřové kotlety, 2 menší cibule, 3 lžíce kremžské hořčice, 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce citrónové šťávy, 4 lžíce bílého vína, sůl, pepř, 200 ml vývaru (může být z kostky) vodu
Postup: Naklepané a na okrajích naříznuté kotlety osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle z obou stran prudce opečeme. Vyjmeme, dáme stranou a tuk z pánve slijeme do kastrólu. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, asi dvě minutky ji restujeme a přidáme kotlety, které jsme před tím potřeli hořčicí. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak kotlety vyjmeme a omáčku zahustíme moukou. Zalijeme vývarem, přidáme bílé víno a citrónovou šťávu, promícháme a povaříme. Na závěr omáčku přecedíme, vložíme do ní maso a dochutíme solí. Jako příloha jsou dobré knedlíky.
29.4.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 14 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kotlety s hořčicí
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.my tomu říkáme vepřové plátky na hořčici a na pepři - maso osolím, opepřím a pomažu obyč. hořčicí a nechám stát i tři hodiny, pak normální postup jako tady, jen bez vína a zahušťuji moukou se šlehačkou....

Do rizota místo masa občas dávám mini-krevety... to je taky vynikající.
anitech: aha, dobřes to připomněla! Tak od něj to mám. A fakt, radil dobře.

orinka: ano, viděla jsem to ,když vařil ten italský motýl Emanuel. Bylo to někde hned ze začátků vysílání, kdy dělala právě rizoto a dával do rýže víno
Jarča*: a to je správný přístup! Určitě to pochválíš, já to kdesi slyšela, že to Italové takhle dělají, tak když jsem měla víno po ruce, zkusila jsem - a je to skvělé.

orinka: tak když už bych to víno kvůli kotletám koupila, dorazím ho potom do rizota
sharon: né, to né, začneš klasicky, na cibulku opranou rýži a restovat. Pak zaleješ horkým vývarem - cca polovinu obvyklé dávky, a doleješ nad rýži bílé víno (nemusí být pozdní sběr). A takhle to společně dusíš pod pokličkou. Pak přidáš maso, cos udělala vedle a pak těsně před doděláním ještě mladý hrášek (z Lidlu je nejlepší a nejrychlejší). Na talíři sypat sýrem. Do rizota samozřejmě můžeš dát cokoliv, co máte rádi, ale to s tím vínem je dobrá finta a je to velice poznat, rizoto je pak jemně pikantní. Ale nesmrdí to tam vínem, neboj.
.gif)
orinka: to jako do kastrolu rizota naleješ litr bílého ???
bílé víno je nedostižné v rizotu, už jsem to takhle dělala dvakrát a pokaždé to mělo obrovské ovace!

evropka: no jo, když já bílé moc nemusím a bylo by mi líto kvůli 4 lžícím kupovat celou flašku
.jpg)
podlévat vínem jsem se naučila od jedné kolegyně,neznám nic lepšího když se to vyredukuje

Dělám něco podobného na chalupě v remosce, akorát bez vína, hořčici obyčejnou (kremžskou moc nemusím) a jíme k tomu brambory
.jpg)
Kdysi jsem to delávala, je to dobrý i s kuretem nebo krutou (horcice dá nevyraznému masu chut). Taky jsem to jednou zkousela namíchat ruzné horcice (lzíci kremzské, lzíci obyc a lzíci dijonské) á taky to nebylo spatné.
stará dobrá klasika, jen to víno neznám. K vepřovému bych asi nalila pivo