Zapečené kotlety

Potřebujete: 4 vepřové kotlety bez kosti, 1 malé sterilované žampiony, 150 g nastrouhaného tvrdého sýra, 1 kg syrových brambor, 2 lžíce másla, 150 g vepřové šunky nakrájené na kostičky, 1 smetanu, sůl, pepř
Postup: Kotlety naklepejte, osolte a opepřete, brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Zapékací misku vymažte máslem a na dno rozložte první vrstvu brambor. Osolte a přidejte plátky masa. Posypte nakrájenou šunkou, slitými žampiony a nastrouhaným sýrem. Nahoru rozložte druhou vrstvu brambor, osolte, opepřete, zalijte smetanou a pod poklicí zapékejte asi jednu hodinu.
17.5.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3,2/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené kotlety
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: na maso mám chuť, když je zima, v létě se stávám býložravou. Po řízku by mi bylo těžko. Do všeho teď cpu zeleninu.
.gif)
orinka: a k tomu všemu bych si mrskla obří řízek...
.jpg)
orinka: ROZUMÍM TOMU
zajímavé - jak vyleze slunko, vůbec nemusím mít maso. Takže dnes sice polévka s drůbežím masem a nudlema, ale pak bramborové placky, těsto bylo od oka, včerejší brambory, hrubá mouka, strouhaný tvrdý sýr, fůra sekané pažitky a 2 vajíčka - ovšem poprvé jsem tam dala půl kelímku pomazánkového másla s Nivou a bylo to výborné! Jo, a špetka prášku do pečiva tam taky byla....a k tomu kysané zelí.
.jpg)
Kadla: přesně tak aspoń 1,5 hodky
.gif)
Kadla: peču zakryté alobalem a ke konci alobal oddělám, hotové za chvíli.....
.jpg)
sarobrouk: Já to nikdy nezakrývám a upeče se to dobře. Základ je péci to dlouho a při nízké teplotě. Zakryté by se to místo pečení dusilo a brambory by neměly kůrčičku... nebylo by to tak dobré.
.gif)
nemám ráda když se všude cpe uzenina, je tam snad maso jako takové, tak šunka není nutná a žampiony čerstvé.......dělávám to taky, ale bez té pitomé uzeniny

medved: brambory vařím extra, bo se mi taky neudělají. Ale jak tak čtu, základ problému je, že to nezakrývám, takže tomu chybí to vpodstatě udusit. Hm. Příště vyzkouším.
Jo a když to pěču extra, tak to vše dohromady i s přípravou trvá max. hoďku podle druhu masa. Asi nemám trpělivost čekat tak dlouho.
.jpg)
Linda: to je divné, že se ti brambory nedodělají. Mně se to vždycky udělá dobře... Já tam dávám brambory, cibuli nakrájenou na kolečka (hodně) kuřecí prsa, 1-2 smetany, grilovací koření a před dopečením to sypu sýrem. Brambory jsou krásně opečené s kůrčičkou, na tom ještě rozpečený sýr, maso šťavnaté, smetana se tak nějak podivně smíchá se šťávou vypečenou masa a a musím říct, že lepší jídlo snad ani neexistuje . Peču to na 160 stupňů celsia 45-60 minut podle typu brambor.

Linda: resim podobny problem, maso je hotove a brambory zdaleka ne....resim to tak, ze brambory lehce predvarim...
.jpg)
Linda: a jak dlouho to pečeš?, já 1,5 hoďky a fakt měkoučké vše
myslím, že remoska by to vyřešila.

Linda: hele a nemáte vy tam nakonec nějaký jiný brambory???
.jpg)
Jarča*: taky tak jaru,nejdříve to oprásknu na pánvičce....Linda: to je divnýnjn Dánsko,co chceš

Linda: já peču v obyčejném pekáčku, přikrytém alobalem - akorát když se mi to zdá pořád bledé, nechám ke konci odkryté.
.jpg)
denda04: Jarča*: holky díky, já uz vyzkousela TOLIK receptu, pekla prikryté, odkryté, v pekáci, v jenským skle, v keramice a výsledek pokazdý stejný - maso se rozpadá a brambory jsou napul

Taky dělám něco podobného, je to naše oblíbené jídlo, ale zalívám jenom smetanou, maximálně někdy přidám strouhaný sýr. Šunku a žampiony ne.
Linda: dělám to tak, že nejdřív nechám z obou stran opéct kotlety a brambory pak dám nahoru a poleju právě tou smetanou - upečou se krásně.
.jpg)
Linda: brambory nakrájet na kolečka tenké a péct asi 1.5 pomaloučku s tím masem dávám cibuli , žampiony ,papriku na proužky rajče oloupané vše čerstvé to pustí dost štavy ,ale nemusí to být opravdu se to upeče
.jpg)
NEvím cím to, ale v podobných smesích z jednoho kastrolu se mi brambory v zivote neudelají . Bud je musím utopit (ve smetane, vývaru a tak) a nebo samotné na plechu - to se udelají, ale zavrít je do pekáce s masem a zeleninou na to muzu zapomenout.
PS. proc ne cerstvé zampiony? Ze sklenicky chutnají jak guma.