Vepřové nudličky s fazolkami

Potřebujete: 800 g vepřového masa (plec nebo kýta), 750 g sterilovaných zelených fazolek, 4 cibule, 4 lžíce oleje, 1 lžičku mleté sladké papriky, 3 lžíce jemného kečupu, půl lžičky mletého kmínu, 2 lžíce hladké mouky, sůl, pepř
Postup: Maso nakrájíme na nudličky, na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme maso, zasypeme paprikou, hladkou moukou a osmahneme. Podlijeme, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme okapané fazolky, kečup a prohřejeme. Podáváme s rýží, dobré jsou i vařené brambory.
30.6.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 17 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové nudličky s fazolkami
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
orinka: určo ho nezatracuju....ale nějak přirozeně od nás mizí,ale dřív jsme ho lili na všechno
.jpg)
orinka: U nás mu říkáme "kapuč", protože synek to neuměl dlouho vyslovit správně a tohle se vžilo
evropka: já kečup používám do pizza rohlíčků, jako doplnění chuti a tam je dobrý. Zas bych ho nezatracovala, babička dělávala domácí kečup běžně. A říkala mu kečap.
.jpg)
je teda fakt,že jsme onehdá byli s na degustační večeři a tam jedno z mnoha jídel byl slaný závin pokapaný kečupem a že jsme oba s díky odmítli,přemejšlím že ani doma kečup nemáme
.jpg)
No, já to taky nebyla . Ale přemýšlím, že ačkoliv mi to taky přijde divné, asi bych ty lusky s kečupem zkusila, protože někdy zjistím, že zcela neuvěřitelná kombinace má velké kouzlo. Ostatně, když mohou v Anglii jíst sladký dort se slaným sýrem, tak proti tomu mi ty lusky s kečupem přijdou ještě v pohodě
sharon: já to nebyla, přísahám!!!!
.gif)
paní Lenko Moučková, kam na ty recepty chodíte ?....to vám posílají čtenářky ? to by mě fakt zajímalo........
.gif)
nemůžu si pomoct ale zase bych to udělala jinak....fazolky zvlášť a bez KEČUPU a maso taky zvlášť.......do masa místo toho blbýho kečupu raději lžíci hořčice....
.jpg)
Linda: ....z jídla které patří neodmyslitelně do "závodní kuchyně"
.jpg)
evropka: od prírody a nebo z plechovky fazolek smíchaných s kecupem ???
.jpg)
dnes je mi šoufl..
.jpg)
Lusky a kecup .. podivná kombinace.
A hlavne ne konzervu, ty jsou rozpatlany, cerstvý a nebo mrazeny, ale rozhodne ne konzervu.
.jpg)
dadka: máš pravdu, nesnáším kečup ... děti si to dávají snad i k buchtě a mě to naprosto vytáčí .... pak všechno chutná stejně....
jo, a do předešlého receptu patří nakrájená čerstvá rajčata na závěr a pak ještě chvilku společně podusit. Na to jsem zapomněla. Tím kečupem se to jen jemně ochutí.
dadka: teď to chci napsat - kdyby v zimě, ale i tak bych použila radši mražené. Sterilované jsou rozblemcané už tak, ne ještě to vařit. Kečup k zeleným taky nesedí, čekala jsem fazolové boby, ne lusky. Když už - tak: cibulový základ, na to pokrájet čerstvou papriku, osmažit, na to dát vepřové nudličky, orestovat, zaprášit hladkou moukou, vyklopit na to konzervu fazolí, provařit, dochutit česnekem, klidně i tím kečupem a jako koření použít hodně saturejky.
A ještě bych použila čerstvé lusky, ty z plechovky jsou moc rozvařené.
A zase kečup! Ten by se spíše hodil do fazolí, ale k lusky bych spíše udělala s trochou smetany.