Prejt z vepřové hlavy

Potřebujete: 1/2 vepřové hlavy, 100 g vepřových jater, 2 žemle, 2 stroužky česneku, sůl, špetku pepře, majoránky a zázvoru. šálek vývaru, strouhanku
Postup: Vepřovou hlavu očistěte a uvařte v osolené vodě doměkka, vykostěte a umelte. Přidejte umletá játra, namočené a vymačkané žemle, sůl, koření a zřeďte trochou vývaru. Dejte do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku a upečte. Podávejte s bramborem a se zelím.
2.11.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Prejt z vepřové hlavy
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
Hlava a játra už jsou v lednici. Ještě vzal k tomu nožky či co, zítra bude jako zabijačka
majucha: a v rypáčku citrónek!!
.jpg)
PEGG: no díky a neva ti že tu do šesti nemám co jíst,že jo
já chci ovar z kolena a klidně s kůží
.jpeg)
Já to miluju Mě nejvíc fascinují bůčky, to úplně živě vidím, jak je krásně upečený, s křupavou kůrčičkou
A co takový ovárek, ježíš,já mám hlad

Uááá, ty hlavy mě z celýho řeznictví děsily vždycky nejvíc. Dodneška z celého srdce děkuju svým rodičům, že tu věc nikdy nepřitáhli domů. Jinak bych tady dneska nejspíš neseděla a nepsala
.gif)
Dobrý tip. Tata dostal úkol hlavu koupit.

Milda3: jo oříšek my taky
orinka: zázvoru se nebráním, mám ho ráda
ale zázvor by to nepokazil, zkuste! Třeba si oddělit maličký kousek se zázvorem, když si netroufnete, upéct vedle hlavní hmoty a porovnejte. Někdy se risk opravdu vyplatí.
manka: paní tam taky nedává zázvor,ale trochu muškátového oříšku
.jpg)
Prejt a zeli a brambor .. já slintám .
KDyz pominu fakt ze bych se toho sama nedotkla - myslim kuchat praseci hlavu a podobny lahudky, tak kde ji vubec splasit??? Mám pocit ze tady se pestuji prasata bez hlav, bez ocásku, bez nozicek a dalsim mnamek.

nedáváme zázvor, ale prejt bych si dala, mňááááááááám
tak to teď v sobotu dělala moje paní ze třech půlek hlav a byl přímo vynikající,ten kupovaný se s tím nedá vůbec srovnat,nedávno kupovala hlavu za 4 kč kilo a teď za 9 kč,ale jak říkaj vietnamci,je to škoro žadarmo