Vepřová panenka na smetaně
.jpg)
Potřebujete: 2 vepřové svíčkové (panenky), sůl, 100 g slaniny, 30 g kaparů, 1 citron, 1/4 l kyselé smetany, 20 g hladké mouky
Postup: Oba kousky vepřových panenek k sobě svážeme a vložíme je do kastrólku, který jsme vyložili plátky slaniny a citronu (bez kůry). Posolíme a zvrchu rovněž obložíme slaninou a citronem. Trochu podlijeme vodou a za občasného podlévání smetanou pečeme. Před dopečením posypeme nasekanými kapary a přilijeme zbytek smetany, ve které jsme rozmíchali trochu mouky. Jako příloha se hodí jemný knedlík.
5.12.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,7/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřová panenka na smetaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.tedy kdo takhle dovede zk..... panenku,tak si ani nezaslouží vařečku do ruky
.gif)
panenku nemusím kvůli Prostřeno...a vůbec není nad dobrý řízek z krkovice....

já bych si to teda nedala
Nějaké divné....panenku bych zpracovala úplně jinak, na tohle je jí škoda...a ještě svázat dvě k sobě, to nedává žádný smysl

Vyhozená panenka... kapary, smetana, citron - do této kombinace nejdu. Panenka se dá užít i jinak.
.jpg)
evropka: proc sem neposles nejakou svoji specialitu ? Minule jsem zpracovala tvuj nápad na rízecky a bylo to .
.jpg)
smetana,slaninatady je inspirace buď od "mistra"nebo z prostřeno..tolik rozdílných chutí dohromady si vůbec neumím představit,škoda panenky