Vepřový guláš na pivě

Potřebujete: 500 g vepřového masa, sůl, trochu kmínu, 80 g sádla, 20 g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1/4 l světlého piva, 1 krajíc staršího chleba, kousek citrónové kůry
Postup: Maso nakrájejte na kostky, osolte a opečte na sádle. Pak podlijte pivem a duste doměkka. Poté maso vyndejte, vydušenou šťávu zaprašte moukou, přidejte nastrouhaný chléb, zřeďte, rozšlehejte s pivem a provařte, až vám vznikne hustá hladá omáčka. Pak ji protřete sítem, okořeňte kmínem a česnekem a vložte do ní maso na prohřátí. Jako přílohu podávejte houskový knedlík nebo brambory.
9.12.2011 Rubrika: Vepřové | Komentářů 10 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřový guláš na pivě
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.ještě k tomu níže,recept zní
Vepřový guláš na pivu a česneku
tak jsem hledal v receptech a hle,guláš bez cibule je,já dávám též cibule skoro jako masa,zkusím i tento
Suroviny:
500g vepřového masa(plec,kýta), sůl, špetka kmínu nebo květu, 80 g sádla, 20g hladké mouky, 1 stroužek česneku, 1/4 l světlého piva, 1 krajíc staršího chleba, kousek citronové kůry.
Postup
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, vložíme na sádlo, opečeme, trochu podlijeme pivem a dusíme do měkka. Měkké maso vyndáme, vydušenou šťávu zaprášíme moukou, přidáme strouhaný chléb, zředíme a rozšleháme s pivem a zvolna provaříme na hustou, hladkou omáčku. Omáčku protřeme sítem, okořeníme ji kmínem a česnekem a prohřejeme s masem. Podáváme s knedlíkem nebo s brambory.
tady je jeden ohlas
Tenhle guláš mě lákal vyzkoušet už kvůli tomu, že tam není žádná cibule. To já jsem zvyklá jí dávat do guláše spoustu. A chutnal nám a moc. Já jsem si dala s čerstvě upečeným chlebem a ostatní s těstovinami

A cibule je kdeee?
.gif)
právě vařím hovězí se spoustou cibule, česneku a červené papriky...bez piva.....tohle je spíš vepřové na pivu, neznám guláš bez cibule...

no ona tam není vlastně ani paprika

kde je cibule? ta dává guláši barvu a chuť, pivem podlitý klidně, ale hoooodně tmavé cibule.
Dělala jsem kuře podlévané pivem a chutnalo to jako kachna. Pivem se nic nezkazí, jen bych dala cibuli. Guláš bez cibule není guláš. Asi tiskový šotek...
.jpg)
LenkaT: to určo lenka zapomělaale podlejvanej pivem je fajn
já bych dala tmavé"krzevá"barvu i chut

guláš a bez cibule

TO muže být dobré