Pochoutková tlačenka z bůčku

Potřebujete: 1,5 kg libového bůčku bez kůže, 2 až 4 lžičky vegety, 2 lžičky soli, 1 lžičku pálivé papriky, 4 lžíce strouhanky, 4 lžíce hladké mouky, 5 vajec
Postup: Maso nakrájejte na asi 1,5 cm kostičky a v míse důkladně promíchejte se všemi ostatními ingrediencemi. Hmotu pak napěchujte do sáčků na tlačenku, na obou koncích zavažte a ve vodě vařte dvě hodiny. Nechte vychladnout do druhého dne.
6.1.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 21 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Pochoutková tlačenka z bůčku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
recept na cosi - nemá s tlačenkou nic společného

jéé, to raději pořádnou tlačenku z kůžiček a nožiček,aby klouby tolik nevrzaly
Tlačenka zbůčku mě vůbec neláká. Taková domácí tlačenka...to je něco jiného! S cibulí a s octem..mňam!!

evropka: no pak se domluvíme jo? aby nás tady odtud nehnali karabáčem
.jpg)
manka: ..a nebo spíš nepřijeli?já to pak budu hrabat na hnůj jo?

evropka: vy jste se báli, že bychom zas přijeli? to ani nemůžu doma říct.
.jpg)
takže letos jsem bez"vobližprstu"
.jpg)
manka: maru ty ani nevíš že pořezal pár švestek..
.jpg)
manka: orinka: YXH: děkuju holky,takhle jsem se nezasmála dlouho...ale vidím to do ševstek,dýl ne

YXH: jenže ona se jabkem dáví, to teda nevím, měla by opravdu vyhledat lékaře

manka: Jo psala JABLKO a at hledam ve slovniku jak chci, tak nejak nemuzu najit jiny vyraz, asi to bude opravdu to kulate cervene ve slupce co roste na strome
evropka: Vazne si nechces dojit k doktorovi? Aby ti to jeste neublizilo.
evropka: po svátkách není divu, taky mi chutnají lehká jídla. Dnes budou palačinky. A vařím polévku ze žlutého hrachu.

evropka: tak to s tebou musí být fakt vážný, jabko jo? fakt ses nepřepsala??????
.jpg)
YXH: ne

evropka: Teda asi jsi holka, ani rizek?
.jpg)
asi jsem nemocná už nechci bůček ale "jabko"

Taky bych bucek radsi naplnila nadivkou a upekla. Na tlacenku a sulc pouzivame nozicky, jazyk a jine kousky masa. Ale i tak mame problem
u nas se ty nozicky vetsinou sezerou nez staci chudinky zkolagenovat
tohle mám zapsané mezi starými recepty pod názvem Mortadela. Nikdy mě to nelákalo, tlačenku si udělám klasicky, protože mi jde hlavně o kolagen z kolen a nožiček, navíc se mi líbí, když je hezká mozaika z netučných kousků vepřového. Bůček se dá využít líp a chutněji.

já bych udělala tlačenku normální, klasiku a z bůčku bych si upekla malý výpečky ke špenátu
.jpg)
Proč z bůčku? Vždyť na tom prasátku je tolik lepších částí na tlačenku