Vepřový guláš na víně s jablky
.jpg)
Potřebujete: 500 vepřové plece, 250 g celeru, 2 jablka, 100 g mrkve, sůl, špetku pepře, 1 hřebíček, 1 bpbkový list, 80g sádla, 30 g hladké mouky, 1/4 l vývaru, 1/8 l červeného vína
Postup: Na sádle krátce osmažte nakrájenou mrkev a celer, přidejte na kostičky nakrájené maso, osolte, přidejte další koření, podlijte trochou vody a duste. Měkké maso vyndejte, šťávu vyduste, zaprašte moukou a zřeďte vývarem. Přidejte nastrouhaná jablka a v omáčce je rozduste. Nakonec vlijte víno, chvilku povařte a omáčku prolisujte. Do prolisované omáčky vložte maso, prohřejte a podávajte s knedlíkem nebo s rýží.
17.1.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřový guláš na víně s jablky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
na neděli mám v plánu...kotletu vcelku , okořeněnou , obalenou plátky anglické a upečenou v alobalu....
.gif)
můj pohled......na půl kila masa je dost celeru, kostky masa se budou těžko vyndávat, já bych kořenovou zeleninu nastrouhala a nechala tak....jablíčka bych nedávala vůbec , to mi tam nesedí...jinak vepřové na kostky dělám často i na způsob svíčkové takže se šlehačkou- dijéétně..
Na neděli mám v plánu rozstřelené ptáčky s rýží, ale zkusím to. Zase nějaká změna.

S tím bych neriskovala,nemusel by to nikdo jíst
ne každému to chutná,takže opatrně..
.jpg)
ráda bych ochutnala,ale dělat to nebuduchystám na víkend po dlouhé době burgundskou hovězí tak se těším
k tomu všemu by mi líp ladila drůbež, pivo mi s vínem moc dohromady nejde, to dělám na pivě Jinak by mi to s tím kuřecím určitě velmi chutnalo.
... i když...pečené kuře podlévané černým pivem