Kotlety na smetaně
.jpg)
Potřebujete: 4 vepřové kotlety bez kosti, 2 cibule, asi hrst sušených hub, 1 lžíci oleje, 1 smetanu ke šlehání, pepř a sůl podle chuti
Postup: Houby namočte do vody, kotlety naklepejte, osolte a opepřete, cibuli nakrájejte na plátky. Zapékací misku vymažte olejem a rozložte do ní polovinu cibule. Na ni dejte plátky masa, posypejte vymačkanými houbami a navrch dejte druhou polovinu cibule. Zalijte smetanou, přikryjte poklicí a asi tři čtvrti hodiny zapékejte. Jako příloha se hodí vařené brambory.
24.1.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 24 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kotlety na smetaně
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: no to bych spíš udusil
Místo brambor lze dát i uvařené špagety. Taky super.
.gif)
Milda3: neblááázni......říkej si že co neusouložíš, tak to aspoň uválíš...........................
.jpg)
já teda ty kotletz vždy voprásknu aby měly kůrku a nebyly udušené....a mín cibule,někdy je dost agresivní a přebije chut
.gif)
Milda3:vítejte do klubu dietářů
Děvčata vy mě tedy děláte chutě,ale paní to dělá taky bez hub a tak nějak jako loupák,já si ty brambory pak namačkám a udělám z toho takovej myšmaš a to je mňamka,ale teď si o tom nechám jenom zdát,snažím se držet dietu abych schodil alespoň 30 kg přebytečného sádla,chtěl bych bejt opět docent,ale jde to pomalu zatím za 10 dní jen tři kila,nakoupil jsem haldy mražené zeleniny,10 kg filé z tresky a kuřecí,jen ten černej chleba je moc drahej 35 dkg asi 38 kč

loupák: já tam většinou nasypu nějakou směs z mražáku a je to. Sice nad zeleninou obvykle ofrňují, ale s tou šlehačkou to zblazjnnou
.gif)
magic11:brokoličku já ráda,ale moji hoši ne éééé
dík za tip

loupák: tak tak, ale dávám i brokolici, podle chutí a co zrovna chlapi schroupou
.gif)
dadka:můžu se zeptat s jakou zeleninou?vypadá to zajímavějde mi k tomu spíš kořenovka
Já dávám brambory napolo měkké, protože se mně stalo, že byly tvrdé.
Zkoušela jsem teď kotletky nakrájet na nudličky, podusit na zelenině a dobře ochutit, do pekáčku navrstvit poloměkké brambory, potom dát nudličky masa se zeleninou a se šťávou, nahoru opět brambory a zalít smetanou a dát zapéct. Taky moc dobré...
.jpeg)
Jů, já mám hlad. To bych si dala
.gif)
Já dávám na dno pekáče nasolený a napepřený maso(jakýkoliv,ale vepřový je nejlepší),na to na kolečka cibuly a už jen vrstvím na kolečka brambory který prosypávám solí,pepřem a trochou červený papriky až nahoru pekáče,pak to podleju a nechám tak půl hoďky zakrytý dusit,potom to odklopím,naleju 2!šlehačky a nechám dalších asi 20 min.péct bez přikrytí,aby ta šlehačka nevytekla...je to fakt ňamka

já ty brambory hodím ještě na tu spodní cibuli pod maso, jen musí být víc nadrobno, aby se udělaly, a dělám všechno najednou, nedávám houby a nahoru nasypu strouhaný sýr. Ale je to kalorická bomba
.jpg)
sharon: zkusím já maso nakládám a dám olej mám ráda i krkovičku není tak suchá no kal , bombaaaaaaaa
.gif)
Linda: stačí jedna.....a můžeš dát smetanu na vaření + kousky másla......ta šlehačka se dává kvůli tomu že pak nedáváš žádnej tuk....
.gif)
Linda: určitě poklice stačí, nebo v remosce jestli máš................denda04: ale šlehačka to jídlo i omastí.. zkus to, nepoznáš to...
.jpg)
sharon: denda04: mohla bych to vecer opet vyzkouset, doma budu kolem pul páte, do peti je to v troube a v sest na stole - to by slo
.jpg)
Linda: určitě ano já nedávám smetanu ,ale trochu vyvaru ,nebo vody taky je to OK jo i nakrájím papriku ,červenou ,žlutou j e to super
.jpg)
sharon: tak to bude asi ono - já to delala neprikryté, potomek má alergii na hliník . Nestacila by jenom poklice? A jeste pro 4 osoby kolik slehacky? A musi to byt slehajda a nebo staci smetana na varení?