Holandské řízky

Potřebujete: 50 dkg libového bůčku nebo plecka, 20 dkg tvrdého nastrouhaného sýra, asi 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce, strouhanky, 1 dl mléka, 2 vejce, sůl a pepř podle chuti, strouhanku na obalení, olej na smažení
Postup: Maso umelte a vmíchejte do něj mléko. Pak přidejte ostatní suroviny, osolte a opepřete. Rukou tvarujte řízky, obalte je ve strouhance a na oleji osmažte.
16.3.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,6/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Holandské řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Já je budu dělat dnes

Haninka: chm ,já to čtu až nyní ,tak možná v týdnu ,nebo příští víkend
Mám námět na další anketu : kolik ŠŽ dělalo o víkendu holandské řízky - já ano

Dnes budou u nás holandské řízky... právě jsem koupila bůček
.jpg)
taky uvařím dobrej TIP dlouho neměla
Lisa: manka: když o ni ji nedovedli pořádně udělat, navíc ji nevařili z té řepy, ale vyklápěly ze sklenic. Doma, to je jiná!!

Umleté maso nechávám přes noc jen v mléce,nic jiného.Pak dám to ostatní,navíc pažitku a petrželovou nať. Podle vašich rad zkusím vyměnit mouku za škrob, dát uzený sýr. Dnes jsem měla k obědu kuřecí řízek, strouhanka byla hrubá a asi s příměsí vegety. Taky dobré vylepšení.
.gif)
jasmine: to je nápad ....uzený sýr....beru..
.jpg)
Lisa: doporučuji carpaccio z červené řepy

Ty jsme neměli dlouho,mám je ráda

Lisa: já jsem ji ve škole taky nejedla, doma ji miluju.

manka: Kvůli červené řepě jsem nerada chodila do školky, vždycky jsem nad ní seděla až jako poslední a teprve když jsem se kvůli tomu naučila lhát (já jsem si přidala), jsem ji směla vrátit. Mohla bych ji zkusit udělat (prý ji umím moc dobře - neochutnávám) a ochutnat ji. Třeba se mi po padesáti letech změnily chutě.
andys: ano, tohle taky znám. Právě do toho patří Solamyl jako pojivo a nejzajímavější na tom je, že hotová roláda se před pečením nahoře pokape Maggi kořením. Vznikne zajímavá chuť, zase něco jiného, než klasická sekaná.

miluju je,dávám však ale uzený sýr ,skvělé
.jpg)
miluju jea dávám víc sýra

taky je dělám a přes noc nechávám uležet v lednici. mňam budou zítra na oběd s bramborovou kaší a červenou řepou
Holandský řízek se dělá ae sýrem a vajíčke. Bez sýru s mlékem přes noc uležet dělám roládu. Na igeli naplácám dp tvatu placky přes noc uleženou hmotu, na to dám dle chuti a fantazie třeba usmažená vejce se zelninou, nebo plátek šunky a vejce atd. pomocí igelitu sbalím do rolády a dám péci v pekáčku s trochou vody. Během pečení polévám. Dobré i studené k večeři.
jo, a místo mouky je lepší dát tam Solamyl.
sharon: ano, přesně jak píšeš. Asi jsme chodily do stejného vaření Holandský řízek trošku upadl v zapomenutí, ale svého času to byl docela hit a pamatuju si, že ho srovnávali s nejjemnějším telecím, co se dietnosti týče!
.gif)
i já dávám do lednice přes noc ale bez sýru, jen pomletý bůček s mlékem, ono prý to mléko nějak likviduje ten tuk někde jsem to četla....a máme je rádi , už jsem dlouho nedělala....dobrej tip