Vepřové závitky se žampióny

Potřebujete: 4 vepřové řízky, sůl, 50 g másla, 20 g hladké mouky, 1/4 l vývaru.
Na nádivku: 150 g žampiónů, 30 g másla, asi půl dcl bílého vína,1/4 citrónu, 2 vejce, sůl, špetku pepře, strouhanku
Postup: Řízky naklepejte, aby byly hodně tenké, osolte je, opepřete, potřete nádivkou a sbalte.
Příprava nádivky: Houby očistěte a nakrájejte na plátky, pokapejte je citrónovou šťávou a poduste na másle. Přidejte sůl, pepř, trochu nastrouhané citrónové kůry, víno, vejce a podle potřeby strouhanku. Vše důkladně promíchejte.
Závitky ovažte nití nebo spíchněte kovovou jehlou a duste je na másle za občasného podlití vývarem. Měkké závitky vyndejte, šťávu poduste, zaprašte moukou, osmažte, zřeďte vodou nebo vývarem, rozšlehejte a provařte. Hotovou omáčku přeceďte.
Jako příloha jsou výborné brambory nebo rýže.
22.3.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 5 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové závitky se žampióny
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
Dělala jsem něco podobného minulý víkend, jen z kuřecího...

dadka: Dobrá je i "Ptáčková roláda
V neděli se chystám na španělské ptáčky s rýží,mám krásné velké hovězí plátky, jeden jako druhý.
.gif)
mňam, mňam.....jen bych si tam přidala cibulku, buď dovnitř nebo do šťávy....

Jakékoliv závitky,plněné maso,rolády miluju