Vepřové hřebínky
.jpg)
Potřebujete: 1 kg vepřové kýty nebo plece (já použila velmi libovou krkovičku bez kosti), 3 cibule na kolečka, velkou hrst bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj, rozmarín, tymián), česnek a olej.
Postup: Maso nakrájejte na 2 cm plátky, ale nedokrojte až do konce cca 3 cm. Z bylinek, oleje a česneku umixujte pastu, kterou pak vetřete mezi plátky masa. Maso pevně svažte potravinářským provázkem a dejte na vrstvu cibule, trošinku podlijte a přikryté pečte na 160 stupňů na 1,5 hodiny.
Po dopečení rozvažte, nechte cca 10 minut odpočinou např. v alobalu a potom krájejte napříč než jsou nakrájené plátky. Vzniknou krásné hřebínky. Do výpeku přidám trochu vývaru na odpečení přípeku a kousek studeného másla na chuť a zahoustnutí.
Nejlepší jsou k tomu šťouchané brambory.
Dobrou chuť vám přeje IVUSKA56
Děkujeme za recept.
30.3.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 26 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřové hřebínky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.sharon: na toto téma jsem viděla i zapečený chleba, to by mohlo být taky dobré, protože ta štáva se vsákne do chleba
.gif)
IVUSKA 56: já to krájím také zešikma.....ale někdy se mi to rozpadá jak je to měkké...
manka: pro mě to dobrý není..ať si tu kombinaci každej cpe do masa,šneků,závinů a třeba koblih,ale já to prostě nedám .a
navíc je to už úplně o něčem jiném než recept nahoře.
Linda: myslím, že 1:1:1:1 - na tom se nic zkazit nedá a ani jedna z těch bylinek není výrazně ostrá, takže nic nepokazíš. A až porostou kopřivy, to bude teprve radost
sharon: Tohle jsem ale viděla většinou krájet po plátku. Na tomto receptu je právě zajímavé, že se to krájí napříč a vzniknou ty hřebínky.

ajjana: náhodou se sýrem a slaninou a žampionama je to výborný
Lissie: to zcela jistě, ale já mám prostě problém s tím,když se všude ten eidam se slaninou cpe.
ajjana: Já myslím, že is jinými náplněmi to může být dobré, proč ne. Každý si to může přizpůsobit své chuti a možnostem, jde hlavně o ten nápad.
no viděla jsem tam vkládat eidam a slaninu..to už je hnus,s těmi bylinkami je to o několik levelů nahoru.
sharon: A tohle i vypadá....
Zní to lákavě....
.gif)
.gif)
je to výborné , už jsem to dělala několikrát a pokaždé jinak , myslím že tu s tím kdysi byla Ivi........i s fotkama.....
Linda: Já dala všechny vypsané, ale možná by se nic nestalo, kdybys dala jen jednu. No a poměr jsem nehlídala, ale vím že nejvíc bylo petrželky.
.jpg)
To vypadá zajimave .... myslim ze mám v mrazáku nejaké veprové maso, mohla bych o vikendu vyzkouset.
Ty bylinky muzou byt susené, co. Cerstvy mám jenom rozmaryn za oknem, mozná mi venku rasi salvej - musim to omrknout.
A jeste v jakém pomeru by se mely dávat? Vzdycky dávám jenom jednu bylinku, bojim se kdyz jich smichám vice dohromady ze to bude divny mismas a chute se budou prebijet .
.jpg)
udělám zítra
ajjana: Tam to bylo s bramborovým knedlíkem, ale mě připadalo, že bude málo té šťávy, tak jsem zvolila ty brambory, ale myslím, že by to stačilo.
LenkaT: To ano, ale to už je zase o něčem jiném, tady dělají tu chuť jen ty bylinky.
orinka: No já to taky dělala dopředu, aby se to marinovalo, to jsem tam zapoměla napsat. Děkuji za připomínku.

Ano,také mě napadají různé variace