Plecko s česnekovo-špenátovou omáčkou

Potřebujete: 500 g vepřové plece, 200 ml smetany ke šlehání, 6 stroužků česneku, 1-2 lžíce předsmažené cibule, 200 g mraženého listového špenátu, jíšku, olej, pepř, sůl, vývar, kostku masoxu
Postup: Maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a zprudka je opečete v kastrole na rozpáleném oleji. Když zhnědne, přidejte k němu předsmaženou cibuli a podlijte trochou vývaru. Pokud nemáte vývar, použijte vodu s masoxem. Pak přidejte prolisovaný česnek a duste doměkka, podle potřeby průběžně podlévejte. Když je maso měkké, přidejte mražený listový špenát a duste, dokud se nerozmrazí. Zahustěte jíškou a nakonec vmíchejte smetanu.
Za recept děkujeme čtenářce Věra Spa
28.5.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Plecko s česnekovo-špenátovou omáčkou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
to může být dobrý.

tak já maso nakrájím na drobno...dělám zhruba stejně
rozválím listové těsto...zavinu jako štrůdl a upeču