Kotlety na česneku

Potřebujete: 4 vepřové kotlety, 0,5 l suchého bílého vína, 3-4 stroužky česneku, 2 celá vejce, strouhanku, sůl, pepř, mletou papriku
Postup: Smíchejte víno s prolisovaným česnekem, přidejte sůl, pepř a mletou papriku. Kotlety marinujte 3-5 hodin v ledničce, ne však déle než 24 hodin. Před smažením kotlety obalte ve vejci a ve strouhance. V pánvičce rozehřejte olej a smažte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší.
Tip: Mletou papriku můžete nahradit kari kořením, kurkumou, případně jinou kořenicí směsí.
7.8.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 3 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Kotlety na česneku
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Syrové maso ani náhodou
tatarák už vubec ne
Mám ráda minutkové kotlety, vlastně všechno maso. Naštěstí se vepřové maso nedá jíst syrové,ale když dělám hovězí, mám problémy,abych to všechno nesnědla skoro syrové.

S vínem zkušenosti nemám,česnek mi ale uplně stačí