Zapečená krkovice
Potřebujete: 750 g vepřové krkovice bez kosti, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu (obojí nakrájené na plátky), 2 cibule, sůl, pepř, 1 lžíci másla. Na potírání: 80 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžičku chilli, sůl
Postup: Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 množství nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny. Slaninu potřeme 1/2 ochuceného protlaku a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nahoru pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme asi 3/4 hodiny.
Hotový pokrm krájíme jako dort a podáváme s vařenými brambory.
9.10.2012 Rubrika: Vepřové | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečená krkovice
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Recept znám pod názvem "Masový dort" a je to velice dobré. Jenom teda vynechávám šunkový salám, dávám jenom anglickou. Protlak určitě dejte, dělá potom výbornou šťávičku a dodá masu chuť. Nejlepší je si nachystat celé předem a nechat přes noc uležet.
Tak to by u nás na 100% prošlo, taky zkusím. Jen bych asi taky ten protlak vynechala, ale nejsem ještě pevně rozhodnuta.
Mňam!!! Zrovna včera jsem koupila nádhernou libovou krkovičku bez kosti,smála se na měu řezníka a neodolala jsem.Hned v neděli to vyzkouším.
dělám něco podobného, ale bez protlaku, jen trošku zakápnu jednotlivé vrstvy olejem. Připravím si to den dopředu a pak dám zakryté péct - nepodlívat, udělá si to výbornej sosík.
to vypadá dobře, už si to tisknu
Krkovice je moje nejoblíbenější maso já bych jen místo toho protlaku dala hořčici
vše potřebné mám doma,tak až se ráno paní zeptá co vařit,tak ji dám tento recept,bude to něco nového
tak tohle může být velice dobré!!