Fašírka
Potřebujete: 1 kg mletého masa,1 vajíčko, strouhanku, majoránku, česnek, uvařený květák, cibuli, muškátový oříšek
Postup: Všechny ingredience zpracujte dohromady a vytvarujte rolku. Za občasného podlévání upečte. Podávejte např. s bramborovou kaší.
Za recept děkujeme čtenářce Věře.
13.2.2013 Rubrika: Vepřové | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fašírka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Vrstva sekané,vrtstva květáku,tak dávat na sebe,je to moc dobrémá to svůj název ,ale ted si ne a nevzpomenu
Fašírka....to slovo nepoužíváme, říkáme sekaná nebo "sekačka".Květák bych udělala smažený, nedávala bych ho do sekané. Používám 2/3 hovězího masa a zbytek vepřovou plec.
orinka: To také dělám, granulát se v té sekané ztratí.
A květák bych také raději použila jinak, zatímco granulát ne.
Mitrola: Jistě, vadí mi samozřejmě zkomoleniny z jakéhokoliv jazyka, když pro danou věc máme vžitý český výraz.
já dělala sekanou minulý týden, místo květáku jsem dala půlku sojového granulátu a nebyl ani poznat. Květáku do sekané by mi bylo docela líto, máme ho rádi. Vařený s osmaženou houskou a rozpuštěným máslem, brambory k tomu a je to báseň!
Jagea: To je pravda, že výraz "fašírka" je zkomolenina s němčiny, která se dříve hodně používala, ale dnes zase používáme mnoho slov či zkomolenin s jazyka anglického !!
Jagea: a není to fašírka právě proto že je tam přidaný květák?já jsem pro fašírkuale nějak jsem si zvykla na ty slaninové brambory...
Proč hnusný germanismus "fašírka", když máme české slovo "sekaná" ?