Fašírka
.jpg)
Potřebujete: 1 kg mletého masa,1 vajíčko, strouhanku, majoránku, česnek, uvařený květák, cibuli, muškátový oříšek
Postup: Všechny ingredience zpracujte dohromady a vytvarujte rolku. Za občasného podlévání upečte. Podávejte např. s bramborovou kaší.
Za recept děkujeme čtenářce Věře.
13.2.2013 Rubrika: Vepřové | Komentářů 6 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fašírka
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Vrstva sekané,vrtstva květáku,tak dávat na sebe,je to moc dobrémá to svůj název ,ale ted si ne a nevzpomenu
Fašírka....to slovo nepoužíváme, říkáme sekaná nebo "sekačka".Květák bych udělala smažený, nedávala bych ho do sekané. Používám 2/3 hovězího masa a zbytek vepřovou plec.

orinka: To také dělám, granulát se v té sekané ztratí.
A květák bych také raději použila jinak, zatímco granulát ne.
Mitrola: Jistě, vadí mi samozřejmě zkomoleniny z jakéhokoliv jazyka, když pro danou věc máme vžitý český výraz.
já dělala sekanou minulý týden, místo květáku jsem dala půlku sojového granulátu a nebyl ani poznat. Květáku do sekané by mi bylo docela líto, máme ho rádi. Vařený s osmaženou houskou a rozpuštěným máslem, brambory k tomu a je to báseň!

Jagea: To je pravda, že výraz "fašírka" je zkomolenina s němčiny, která se dříve hodně používala, ale dnes zase používáme mnoho slov či zkomolenin s jazyka anglického !!
.jpg)
Jagea: a není to fašírka právě proto že je tam přidaný květák?já jsem pro fašírku
ale nějak jsem si zvykla na ty slaninové brambory...

Proč hnusný germanismus "fašírka", když máme české slovo "sekaná" ?