Fazolový gulášek
.jpg)
Potřebujete: 300 g bílých fazolí, 400 g vepřového masa, 1 cibuli, 2 lžíce sádla, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžičku mleté papriky, sůl
Postup: Fazole nechte přes noc namočené ve vodě a pak je uvařte doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmažte na sádle, přidejte mletou papriku, maso nakrájené na kostičky a orestujte. Podlijte vodou a duste, dokud maso nezměkne. Pak zahustěte hladkou moukou rozkvedlanou v troše vody a provařte. Nakonec maso smíchejte se scezenými fazolemi.
13.9.2013 Rubrika: Vepřové | Komentářů 20 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Fazolový gulášek
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..gif)
orinka: na hané se říká raději prd jak doktorovi groš...
Badi: romantický večer nezaručí ani to.

Linda: Třeba se vaří zvlášť proto, aby se voda vycedila. U nás to tak děláme, abysme snížili prdivost
.gif)
Kawa: a my zátěrku...
monja: my máme záklechtku...
sharon: i mně, fazole v konzervě ve špajzu chybět nesmějí, je to konzerva poslední záchrany.
.gif)
Linda: no a ty já dávám i do guláše, ale propláchnu, přijdou mi takový slizký...
.jpg)
loupák: mouce s vodou říkáme zátřepka ale fazolovej guláš je bašta
.jpg)
sharon: cerveny fazole z konzervy davam do mexickych jidel (chilli con carne apod) ke konci jenom prohrat a neproplachuji je, tak jak jsou je soupnu do kastrolu, ta stava ve ktery lezi nadherne zahusti majdu

orinka: přesně tak dělám guláš taky
.jpg)
To jsem v zivote nejedla, ale fazole mam rada, hlavne ty cerveny "ledvinkovy".... navnadily jste me, budu to muset vyzkouset. Jenom nechapu proc se ty fazole nevari spolecne s masem ale ve zvlastnim kastrolu (ktery se pak musi myt - nesnasim zbytecne patlat nadobi, to me berou vsichni certi
)
.gif)
orinka: nebo říkají i strouhaný syrový brambor......zátěrku ve studené vodě rozšprdlám a nechám odstát, znovu rozšprdlám a hrudky nemám....
jinak se mi docela líbí instantní jíška od knorru....nemyslím do guláše ale třeba na masovou šťávu aby nebyla jak voda....stačí trošička....
.gif)
Teda holky,než jsem rozluštila co je zátěrka a zásmažka,jsem se opotila....my říkáme jíška:máslu s moukou a závarek:mouce s vodou
sharon: popravdě, já začínám dělat guláš, osmažím cibuli i pokrájené maso a zapráším moukou hned, orestuju, zaliju trochou vody...a je to zahuštěné. Má se beztak zahušťovat chlebem, když už bychom měly vařit spravedlivě.
choc_ivi: zátěrka je mnohem jednodušší, ve studené vodě jen rozšleháš mouku a tam by hrudky být potom neměly. Jíška naopak někdy hrudky v pokrmu udělá, ale tady je dobře si pamatovat jednoduché pravidlo: jedno z toho musí být studený! Čili studenou jíšku do vařícího jídla a naopak.

taky dělám zásmažku, zátěrku neumím, vždycky sem udělají hrudky
.gif)
občas udělám ale přidávám červené fazole z plechovky až ke konci vaření - propláchnu je ne cedníku......orinka: zásmažku do guláše ?, to jsem ještě nikdy nezkusila, jen trochu zátěrky......
ale místo zátěrky bych dala radši klasickou zásmažku. Doporučuju hojně saturejkové natě, kvůli explozivním následkům pokrmu.
.gif)
Dělám podobně,jenom přidávám česnek a drcený kmín

Ten děláváme,v papináku
více z tm.fazolí z naší zahrádky