Vaříme s Lindou 1. díl
Vepřové plátky
Na 4 porce potřebujeme:
- 4 plátky vepřové kýty – dá se použít v podstatě jakékoliv vepřové maso a určitě by to bylo dobré i s kuřecími či krůtími prsíčky
- Sůl
- 4-5 stroužků česneku
- Cibule nakrájená na kolečka (množství dle chuti, já dávám 2 středně velké), event. chili paprička
Maso naklepeme, potřeme směsí utřeného česneku se solí a vložíme do pekáčku ci ohňivzdorné misky.
Smícháme marinádu ze:
- 3 PL oleje
- 2 PL sójové omášky
- 1,5 PL worcesterové omáčky
- 3 PL kečupu
- 1 lžičky cukru
- mleté papriky (já dávám pálivou, ale klidne lze použít i sladkou)
- trošky pepře
a zalijeme tím maso, které nakonec posypeme cibulí a event. najemno nakrájenou chili papričkou.
Pečeme doměkka při asi 170-180 stupních. Asi 30 minut před dopečením zalijeme maso 200ml smetany na vaření.
Podáváme s dušenou rýží a nebo s různě upravenými bramborami.
PS1: místo smetany je dobrý celou směs zalít 200ml černého piva
PS2: pokud není čas a nebo je člověk líny, je možno rozmačkat česnek přímo do marinády a maso v ní obalit
PS3: taky je velice chutný připravit si celou směs dopředu a nechat několik hodin uležet maso v marinádě (klidně i přes noc)
PS4: mám v plánu také někdy vyzkoušet maso pouze naložit do marinády a večer pak hodit na gril
3.3.2014 Rubrika: Vepřové | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vaříme s Lindou 1. díl
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Lindo meli jsme to dneska s ryzi, byla to mnamka diky za napad
Kdyz davam pomerancovou stavu, nedam kecup, ono to je potom taky nakysle ale trochu jinak.
Vypada to mnamozne, delam podobne i s kuretem. Majdy micham jak prijde chut. Take jsem do marinady pridala trochu pomerancove stavy a misto smetany kokosove mleko (jeden recept z "asijske kucharky" a taky to je dobre. Vetsinou pripravim den predem a soupnu do lednicky, pak to je rychlovka treba i na panvi.
Linda: bezva recept ... konečně jídlo, který je evidentně vyzkoušené
já netvrdím že se TO nesmí míchat , jen říkám že to nedělám...
Linda: řekl bych že na grilu to nebude mít chybu,taky podobně děláme
Jarča*: já si občas udělám na pánvi maso na kostičky,dám tam i celer a různé koření i čili a taky sojovku a worčester,trochu cibulky vosmahnu podusím zasypu hl moukou podleju a dochutím sojovkou a worčestrem,pepř čili a pod.je to žiletka jím to jenom já a už se mi do toho dává i vnučka a je to výborný
tohle od Lindy taky zkusím ,to bude dobře jedlý,ale nechám to přes noc uležet v lednici
Linda: bezva tip - díky.
sharon: vidíš, to mě nikdy nenapadlo, že by se to nemělo míchat. V mém nejstarším a nejosvědčenějším (a nejohmatanějším) receptu na čínu jsou tyhle dvě ingredience obě dvě a nikdy mi na tom nic divného nepřišlo. I když Číňani by se možná divili
dobře nafocené a vysvětlené,asi udělám jen tak dál
sharon: tak ja bezne tyto dve ingredience taky nemicham, ale omylem jsme vzala do ruky spatnou lahvicku a ejhle bylo to velice zrave - opravdu vyzkousej!
vařím podle své fantazie také ale sojovku a worchster nikdy nemíchám dohromady , buď to nebo to......orinka: máš pravdu , i když se maso jíst denně nemá ale nejlíp se z něj uvaří........
Výborně! Přesně tak si představuju dobré jídlo. Když je doma maso, pak je po starostech co udělat, jako příloha by mi chutnala rýže anebo opečené brambory.