Vepřenky

Potřebujete: 600 g vepřového ramínka, 6 lžic mléka, 2 žemle, 1 vejce, 2 lžičky mleté papriky, sůl, mletý pepř, 1 cibule, hořčice, olej na opékání
Postup: Vepřové maso nakrájíme na kousky, opláchneme a umeleme spolu se žemlemi namočenými v mléce, které dobře vymačkáme. Smícháme je s vejcem, solí, paprikou a pepřem. Z hmoty děláme navlhčenýma rukama malé placičky a po obou stranách je dozlatova opékáme v rozehřátém oleji. Rozdělíme je na talíře, potřeme hořčicí a posypeme na kostičky nakrájenou cibulí. Podáváme je s bramborami a se zeleninovým salátem.
28.5.2014 Rubrika: Vepřové | Komentářů 11 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Vepřenky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Kawa: taky si na to vzpomínám,ale mám takovej dojem,ale ruku bych za to do ohně nedal,že to byly rybí karbanátky v kyselém nálevu

Kawa - asi to budou kole z rybiho masa, je to chutove jako pecenace.
.jpg)
Kawa: znam to, ale to je delany z mletyho rybiho masa - obalit, usmazit a nalozit do kyselyho nalevu, nazev si nepamatuji a netusim jestli se to taky dela z veproveho
.gif)
Kawa: to neznám, znám jen utopence a to nejsou karboše...

Vepřenky...za totáče,mých sladkých 16 let v bistru vedle praxe...koule z vepřového na nerezovém tácu ,na každé položený prožek špeku...pani dala dvě na talíř-lehce rozmáčkla a šoupla do stroje-grilu + mikrovlna...už si nepamatuju + mražený hranolky k tomu...po udělání přidala na talíř řídkou tatarku...mňamka ÚÚÚŽASNÁ!!! nikdy více už jsem je nejedla-jen ten jeden rok-dost často ..přišla revoluce a bistro zavřeli
...mňááám!!! když se hodně zamyslím tak si tu chuť vybavím,ale ""okořenit"" doma
....byly zvláštní..famózní
možná úplně bez koření,jen v té době kvalitní maso, sůl,pepř a peprika

Linda:
jé já mám furt za to, že vepřenky jsou ty karboše naložené v kyselém nálevu...žiju v bludu, kurňa tak jak se to teda jmenuje..?
.gif)
vepřenky už dělávala před padesáti lety maminka s hořčici a cibulkou , moc dobře se pamatuju byla to bašta......
a pamatuju že se tehdy daly koupit jako polotovar a byly balené v celofánu každá zvlášť..... a nebyla žádná salmonela a ani jiný sračky....

proc nakrajet a oplachovat, to nejde v celku?
.jpg)
Nikdy jsem nepochopila rozdil mezi veprenkami, cevapcici, karbanatky a dalsimi vyrobky z mleteho masa , nakonec i sekana je totez. Proste jednou do toho vrazim nejakou bylinku, podruhy papriku, potreti co najdu v lednicce, nekdy obalim, jednou je to dlouhy, jednou placaty, jednou kulaty, nekdy na panvi a jindy v pekacku - suma sumarum porad stejny
...ale aspon se to da rodine predkladat jako neco "noveho" co uz "dlouho" nebylo
.jpg)
Veprenky neurazi.....