Zapečené vepřové maso se zeleninou
.jpg)
Potřebujeme:
Jakékoliv vepřové maso nakrájené na plátky – kotlety, krkovičku, řízky....
1 vejce rozmíchané s troškou mléka
Sůl a pepř
Hladkou mouku
Jakoukoliv zeleninu – brokolice, květák, hrášek, mrkev, pórek, cibule, česnek, žampióny....
½ l smetany
2-3 plechovky rajčat nebo asi 3/4kg jakýchkoliv rajčat nakrájených na kousky – čerstvá, sterilizovaná, mražená
Postup:
Maso naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme ve vejci s mlékem a v hladké mouce a velice rychle opečeme z obou stran na pánvi.
Maso přendáme do zapékací misky, obložíme nakrájenou zeleninou, osolíme a opepříme a zalijeme směsí smetany a rajcat.
Zapékáme při 200 stupních asi 45 minut.
Podáváme s dušenou rýží nebo s těstovinami a zeleným salátem.
4.9.2014 Rubrika: Vepřové | Komentářů 12 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,8/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Zapečené vepřové maso se zeleninou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky..jpg)
sharon: zkus tipnout
.gif)
Anahir: netuším, možná i s tou nádobou.....
.jpg)
sharon: no co myslíš?
.gif)
Anahir: a jí to pak někdo ?
.jpg)
jj, mám ráda jídla, kdy se všechno nahází do jedné nádoby, zasype, polije atd. zapne a jde se od toho

vidím, že v dánsku rvou smetanu úplně všude
ale tohle by mohlo být dobré, někdy zkusím
.gif)
no nevím, já asi raději maso zvlášť a mísu zeleninovýho čerstvýho salátu....k masu snad jen cibuli a česnek.....a upečený pod alobalem současně s bramborem, s tímhle bych asi neuspěla i když ten můj doma sní všechno....

super recept-určitě vyzkouším

to si říká o vyzkoušení Akorát nevím, jestli to při tolika rajčatech nebude připomínat rajskou, kterou u nás doma nemají rádi
Rychlé, jednoduché a určitě dobré. I když smažený květák mám ráda, tak ten a brokolici bych asi vynechala.
.jpg)
to mě baví...akorát ten květák bych vynechala
Tak to by mohlo být moc dobré a i variabilní, zeleninu jakou má kdo rád.