Obrácené řízky
.jpg)
Potřebujeme:
Plátky masa – počet podle počtu osob
Sůl a pepř
Hořčici
Strouhanku
Event. česnek
Vejce
Tuk na smažení
Velkou cibuli
Uzený bůcek nebo slanina
Postup:
Plátky masa osolím, opepřím, potřu hořčicí, event vetřu utřený česnek a obalím ve strouhance. Strouhanku do masa pěkně zaklepu paličkou. Potom obalím v rozšlehaných vejcích a osmažím na tuku pěkně dozlatova. Na pekáček nakladu maso a posypu hodně nahrubo krájenou cibulí a něčím mastným, my dáváme domácí uzený bůček nakrájený na nudličky. Zaleju výpekem z pánve a troškou vody a dusím asi hodinu. Před koncem přidám máslo.
Dělám to z králíka, z vepřového, ale nejraději to máme z hovězího. Ale tu hodinu určitě dodržet, u hovězího i dýl, musí se to hezky propéct a chutě propojit.
Podávám s bramborovou kaší, to je nejlepší, a hezky polít výpekem.
Dobrou chuť přeje manka
16.11.2015 Rubrika: | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Obrácené řízky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Obrácené řízky miluji :) Je to podle mě recept naprosto jednoduchý na přípravu. Ještě si pamatuji jak mě ho učila moje babička dělat když jsem byla malá. Když jsem viděla tyto řízky tento recept, vzpomněla jsem si, že jsem nedávno narazila na velmi podobný recept na kuřecí maso na https://www.pocitpohody.cz/recepty-z-kureciho-masa .Teď jsem trošku nerozhodná, který recept vyzkoušet jako první :D Oba vypadají tak chutně. Asi zkusím nejdřív tento a dám vědět který je lepší.
Řízky nebo i ,obalované karbanátky,čevabčiči apod., jsou daleko chutnější a šťavnaté,pokud se obalují jen v - vejce,trochu mléka+ vhodné kořené+ hl.mouka=rozmícháme,má být polohusté a dáváme pomocí vidličky+lžíce do rozpáleného! oleje.Naprosto lepší nežli suché řízky se strouhankou.

Jsou moc dobré
znám to ale bez bůčku
.jpg)
Nikdy jsem to nejedla a chystam se na ne uz od te doby co mi prisel tenhle recept a ne a ne se k nim dostat ,ale urcite nekdy vyzkousim
.jpeg)
Sice jsem to nedělala, ale už jsem to jedla a bylo to moc dobré, určitě zkusím.
andys - 16.11.2015 8:47 není to kyselé? Nějak si to neumím představit.
Dělám taky obrácené řízky, ale úplně bez cibule a zeleniny. Řízky jen osolím, zaklepu do nich strouhanku a potom obalím v rozšlehaném vajíčku a dám na pánev opéct do zlatova. Potom naskládám na plech s pečícím papírem všechny řízky, na každý dám plátek másla a nechám v troubě, až jsou měkké. Jsou pěkně šťavnaté, k tomu brkaši, na kterou naliji trošku výpeku s pánvičky. Tak dělám jen řízky vepřové.
Arna: OK dám celou skleničku zeleniny i s lakm.
.gif)
taky to zkusím

tak nekde se stala chyba, nedosel muj prispevek.
nikdy jsem nedelala, laka mne to zkusit.

To jsem jeste nezkousela. Diky za inspiraci

máša h.: ten výpek je tam pro chuť a není ho moc. a máslo dávám fakt až před koncem pečení aby byla dobrá šťávička na polití bramborové kaše.
.gif)
Taky to dělám s tou zeleninou, jako andys, jen místo ve vajíčku to máčím v těstíčku. Zeleninou a hlavně tím lákem z ní nešetřím, případně přidám z okurek.

mám tyhle zapíčánky ráda... možná bych dala místo výpeku jen kousek másla a podlila
Dělám zapečené s moravankou.
To jsem nikdy nejedla a ráda zkusím. Děkuju!