Smažené plněné palačinky
.jpg)
Potřebujete: Tolik palačinek, kolik je strávníků, mleté maso, sůl, cibuli, vejce, strouhanku, mouku, tuk na smažení
Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno, nebo dokonce nastrouháme. Smícháme s mletým masem (nejlépe směs vepřového a hovězího), ochutíme solí a pepřem. Palačinky potřeme masovou směsí, přehneme a na okrajích spíchneme párátky. Obalíme v trojobalu a smažíme jako řízky. Palačinky též můžete stočit, obalit a smažit ve vyšší vrstvě tuku. Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s hlávkovým salátem nebo též s bramborovou kaší.
31.10.2016 Rubrika: Vepřové | Komentářů 8 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Smažené plněné palačinky
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Myslím si, že to bude pořádně mastné a to já až tak moc nemusím....
Spíše by mě zajímaly ty zapečené palačinky na sladko. Něčím se to polévá? Třeba šlehačkou?
orinka: to je pravda. Jen prostě ta představa je pro mě zvláštní, že je to kombinace nezkombinovatelného. Ale asi vyzkouším, když říkáš, že jsou výborné.
Piafka: Však ty palačinky se dají dělat (a dělávám je) bez tuku na pánvi, je to vlastně opékané těsto nasucho. Pak odpadnou výhrady přílišného smažení. Do těsta dávám máslo, tak už není potřeba žádný další tuk na pánev. Ty rizolety doporučuju, opravdu je to nečekaně výborné. Třeba ke špenátu nebo nějakému zeleninovému salátu.
.gif)
orinka: dobrá rada.Já si taky myslím,že to syrové maso by se pořádně neprosmažilo
orinka: DÁM záležet, opravuji.
Rizolety jsem dělala nedávno, jsou výborné. Ale! Hodně záleží na náplni, vlastně její konzistenci. Já jsem udělala začátečnickou chybu, že ta náplň moc nedržela pohromadě a byla sypká. Při obalování mi tekly nervy, protože mi to vylézalo bokem, vypadávalo. Takže je dobré spojit náplň třeba bešamelem, jinak budete zuřit a zoufat si jako já. Snědlo se to okamžitě, bylo to náramné, ale příště si dál záležet, abych měla náplň jaksepatří. Je jasné, že se tedy musí připravit předem. Syrové maso už bych teda určitě do palačinek v trojobale nedávala, protože je to za chvilku usmažené a to syrové maso by bylo nehotové - riziko!! Takže pěkně usmažit cibulku, přihodit maso, řádnou dobu restovat. Pak třeba ten bešamel, strouhaný sýr...
Co mám ale moc ráda, jsou zapečené palačinky s tvarohem.
O tomhle jsem kdysi slyšela od starší kolegyně z práce. Dělávala smažené palačinky manželovi. Moc by mě zajímalo, jak to vypadá i chutná, ale zkoušet se mi to nechce, připadá mi, že je tam toho smažení příliš. Takže u nás buď palačinky, nebo řízek či karbenátek.