Bůčková roláda

Ingredience: 800 g bůčku bez kostí, 100 g ostrého kečupu, 3 menší mrkve, 2 vejce uvařená natvrdo, 2 cibule, 2 sterilované okurky, 3 dcl vývaru, koření podle chuti, sůl.
Postup: Bůček rozřízneme tak, abychom získali stejně vysoký plát masa. Tučné části můžeme odříznout, nakrájet na kostičky a zatím dát bokem. Maso naklepeme, posolíme, posypeme kořením a potřeme kečupem. Okurky i mrkve rozkrojíme podélně a rozložíme na kečup. Na ně ještě narovnáme vejce, nakrájená na osminky, a kolečka z jedné cibule. Maso zavineme do rolády, svážeme pevně nití a vložíme do pekáče. Podlijeme vývarem, obložíme kostičkami tučného masa a posypeme kolečky z druhé cibule.
Pečeme asi 90 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
15.4.2006 Rubrika: Vepřové | Komentářů 0 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5