Reklama:

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Buritto s Jihočeským žervé, fazolemi, hovězím ragú, avokádem a koriandrem

Mexická klasika s Jihočeským žervé od Madety. V tomto jednoduchém receptu nechybí kvalitní hovězí maso, mexické fazole nebo avokádo. Šmrnc mu dáte kořením Fajitas a koriandrem. Zarolujte si dnešní dokonalý oběd...

pošlete nám recept

Masový dort

Vidlička a nůž

Ingredience: 750 g vepřové krkovice bez kosti, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu (obojí nakrájené na plátky), 2 cibule, sůl, pepř, adžika, 1 lžíce másla. Na potírání: 80 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli, sůl

Postup: Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme adžikou, příp. směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 množství nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny. Slaninu potřeme 1/2 ochuceného protlaku a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nahoru pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme asi 3/4 hodiny.
Hotový pokrm krájíme na výseče jako dort a podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky (poléváme výbornou šťávou, která se z pokrmu vypeče).

Recept nám zaslala čtenářka al.do.

Marie Poštová


24.5.2006   Rubrika: Vepřové   |   Komentářů 7   |   Vytisknout

Hodnocení článku: 3/5   Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1   2   3   4   5  

 

Diskuse ke článku - Masový dort

Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
Sponzori

Prohledej


Výherci v soutěžích

Soutěže na Soutez.cz

    Anketa

    Covid

    Prodělali/y jste v uplynulém roce Covid?

    Celkem hlasovalo 78616.
    Archiv anket.