Masový dort

Ingredience: 750 g vepřové krkovice bez kosti, 100 g anglické slaniny, 100 g šunkového salámu (obojí nakrájené na plátky), 2 cibule, sůl, pepř, adžika, 1 lžíce másla. Na potírání: 80 g rajčatového protlaku, 2 stroužky česneku, 1 lžička chilli, sůl
Postup: Maso nakrájíme na velmi tenké plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme adžikou, příp. směsí na rožnění. Rajčatový protlak osolíme a smícháme s prolisovaným česnekem a chilli kořením. Na dno zapékací misky dáme máslo a rozložíme 1/3 plátků masa. Zasypeme 1/2 množství nakrájené cibule, zakryjeme 1/2 plátků anglické slaniny. Slaninu potřeme 1/2 ochuceného protlaku a zakryjeme 1/2 plátků šunkového salámu. Celý postup zopakujeme ještě jednou. Nahoru pak rozložíme zbylé plátky masa a všechno dlaní řádně stlačíme. Pečeme asi 3/4 hodiny.
Hotový pokrm krájíme na výseče jako dort a podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky (poléváme výbornou šťávou, která se z pokrmu vypeče).
Recept nám zaslala čtenářka al.do.
24.5.2006 Rubrika: Vepřové | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5