Bůčková tlačenka

Ingredience: 1 kg bůčku, 10 vajec, 4 polévkové lžíce hladké mouky, 2 polévkové lžíce vegety special (Harmonie, Podravky apod.), 1 kávová lžička soli, 1 kávová lžička pepře, 10–12 stroužků česneku.
Postup: Bůček jemně nakrájet na kostičky (nemlít), česnek prolisovat, vajíčka trochu vidličkou prošlehat, všechno spojit dohromady, naplnit tím obal na tlačenku nebo mikrotenový sáček, pevně zavázat, dát do vařící vody a asi dvě hodiny vařit na mírném plameni. Pak nechat vychladnout a studené krájet na plátky. Výborný "dietní" pokrm!
Recept nám zaslala čtenářka Marie Rybenská.
16.1.2007 Rubrika: | Komentářů 15 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5