Segedínské závitky

Ingredience: Suroviny přizpůsobíme počtu nebo apetitu strávníků. Uzený bůček nebo slanina, cibule, kysané zelí, vepřové maso (plátky), sůl, pepř.
Postup: Nejprve si připravíme náplň: Na cibuli opečeme kostičky dobré slaniny nebo uzeného bůčku. Přidáme překrájené kysané zelí a jen tak zlehka ho na slanině prohřejeme. Naklepané vepřové plátky osolíme, opepříme a poklademe zelnou náplní. Zarolujeme a převážeme nití. Do varného pekáče dáme na dno zbytek zelí se slaninou a na ně poklademe závitky. Trochu podlijeme a dáme péci. Podáváme s brambory.
Recept nám zaslala čtenářka anitech.
30.1.2007 Rubrika: | Komentářů 18 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5