Roštěnky s křenem
Potřebujete: 4 roštěnky, 50 g slaniny, 50 g másla, sůl, špetku pepře, 50 g rajčat, 30 g strouhaného křenu, 20 g hladké mouky, 1/8 l sladké smetany
Postup: Plátky roštěnky lehce naklepejte, okraje nařízněte, osolte a opepřete. Po obou stranách opečte na másle a během pečení přidejte plátky slaniny. Opečené roštěnky vyjměte, na každou položte plátek opečené slaniny, a posypte nastrouhaným křenem. Šťávu vyduste, zaprašte moukou, osmažte a zřeďte vodou a smetanou. Po provaření přidejte na kousky nakrájená rajčata a omáčkou přelijte roštěnky. Jako přílohu podávejte těstoviny, rýži, nebo brambor.
14.12.2011 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 9 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Roštěnky s křenem
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Hovězí nekupuji,vystačím s vepřovým masem
dadka: přesně tak
Většinou dělám minutkové roštěnky a jsou šťavnaté a měké. Maso si vybírám, musí být z mladého býčka..
Většinou dělám minutkové roštěnky a jsou šťavnaté a měké.
anitech: možný to je....
já si teda nedovedu představit, že by to bylo měkoučký. no, ale třeba jo.
roštěnky miluju...
sharon: no, bude to asi minutková roštěnka. Asi z takových těch tenko krájených až skoro průsvitných jako prodávají u nás v Bille za neuvěřitelně "mastnou" cenu
tak roštěnky dusím pod poklicí....takhle musí být tuhé....