Hovězí maso zapečené s kaší
Potřebujete: 1/2 kg hovězího masa, 3 cibule, máslo, hladkou mouku, bujón z kostky, bramborovou kaši.
Postup: Vařené či dušené hovězí maso nakrájejte na drobné kousky (případně pomelte na masovém strojku). Mezitím nechte rozpustit máslo a orestujte na něm 3 cibule nakrájené nadrobno. Zasypte vrchovatou lžící mouky, nechte krátce povařit a zalijte 200 ml bujónu z kostky. Duste ještě asi 10 minut, přidejte maso a dobře promíchejte.
Do vymazané a vysypané zapékací misky (použijte máslo a strouhanku) vložte masovou směs, na ni bramborovou kaši. Tu posypejte strouhankou (vytvoří zlatavou krustu) a postříkejte rozpuštěným máslem. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň a zapékejte 15–20 minut.
23.1.2013 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí maso zapečené s kaší
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.dadka: mleté mám nejraději vepřové a z Globusu tam je vždycky čerstvé....a karbošky z něj peču v troubě na plechu ...
možná je to dobré ale bylo by mi toho hovězance líto... já bych si ho udusila na houbách a s rýží..........Stanik: taky mě to napadlo.....
Dobrý nápad, hovězí maso máme často a mám ho ráda. V mrazáku mám vždycky schovaný hovězí vývar, tak bych ho použila místo kostky a mlerté hovězí maso se u nás dostane balené a je opravdu libové. Používám ho i na gulášovou polévku.
me tam jen zarazi ten bujon z kostky, kdyz se stejne pouziva varene , ci dusene hovezi.... tak preci mam i dobry vyvar, ne?
soupla bych do toho rovnou mlete hovezi, je levnejsi a hlavne lehce sehnatelne. Vypada to zajimave, mohla bych vyzkouset o vikendu
tak přiznávám, že hovězí už jsme hodně dlouho neměli, abychom neprojedli půlku důchodu
Podobné jídlo je populární v naší rodině, ale v trochu jednodušší variantě. Na cibulce obdělat syrové mleté hovězí, dochutit populárním kořením (u nás většinou bazalka a pod.) a když se vydusí tekutiny, přidat smetanu (málo), nebo zakysanou smetanu a ještě chvíli pojit hmotu dohromady. Když je maso hodně tučné, tak se dá zcedit a tuk vyhodit. Hmota musí být tuhá, ne tekutá, pokud je maso moc tučné, tak bude pořád spíš tekuté. Pak hodit do zapékací misky, vymazávat se nemusí, mastné je to dost, na to brkaši (radší tužší) a péct čtvrt hodiny. Na konec možno posypat sýrem a už jen rozpustit, nezapékat.
Už vím co vařit zítra.