Hovězí bifteky s Nivou
Potřebujeme: 4 bifteky, 50 g nivy, 50 g másla, lžíce koňaku, 1 dl oleje, sůl, mletý pepř čtyř barev.
Postup: Plátky masa osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Nivu rozšleháme s máslem a koňakem na hladkou pěnu, vmícháme špetku soli a lžičkou vytvoříme kuličky, které si dáme do lednice vychladit. Bifteky zprudka opečeme po obou stranách na oleji. Na mírnějším ohni dopečeme podle chuti. Na každý plátek masa položíme kuličku ochuceného másla. Podáváme se zeleninovým salátem a chlebem.
3.9.2013 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 37 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí bifteky s Nivou
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak holky vařím už jenom podle časopisu, minulý týden jsem si koupila časopis "Moje šťastná hvězda" a mají tam spoustu zajímavých rad a tipu co rychlého udělat k večeři, aby nad tím člověk nenechal mládí. Vaříte taky podle "Moje šťastná hvězda"?
recept z nebe nespadl....
IVUSKA 56: ano vim, co je vittelo tonato, teleci radim mezi hovezi
evropka: vittelo tonato nedelam, na vytecne chodime do Prosecca. Na nektere veci jsem lina.. varim, jen , kdyz se mi chce a mam naladu
a helemese, odkud vítr vane:
http://www.labuznik.cz/recept/biftek-s-nivou/
ajjana: tak to je příjemnější
TULI: protože je víc!!!
JEE . co to zase blbne ???
no neva, dam si ho i 2x
nahodou takovy HOVEZI STEJK S NIVOU
Hovezi jime vic nez veprove ..
nahodou takovy HOVEZI STEJK S NIVOU
Hovezi jime vic nez veprove ..
Milda3:
sharon:
sharon:
ajjana: už i ta první věta tvojí reakce odpovídá tomu co jsem ti napsal,tak že tam kam jsi mě posílala ty, můžeš jít sama
evropka: kližka
Světlonoska: a tatrák já zasejc můžu....když jsem chodila těhotná před 41 léty () tak to bylo moje ....v tzv "Grilu" u nás na náměstí ....tatarák + 2 topinky a půl plzně....
a syn neměl a nemá žádnou ůjmu.....nikdy jsem na něj neměla paragraf možná to bylo tou plzní....
dífky já miluji hovězí a nejraději klihovatou kližku ale i stejček z mladého býčka
sharon: také ofrnování nad jídlem nemám ráda,ale biftek nemusím a ještě se mi k tomu vybavil tatarák .. navíc hned po ránu mi to tak přišlototo jediné nepozřu,jinak sním vážně vše
evropka: šmárjá , už jako ve vile....
Světlonoska: njn co chutná jednomu , nemusí chutnat druhýmu a my si teda rádi pojíme....taky nedělám to hovězí každý týden ale třeba dvakrát do měsíce.....ale určitě bych nad jidlem nedělala blééééé......ale to ty asi jen tak pro zábavu, že ?......