Hovězí na zázvoru
Potřebujete: asi ¾ kila hovězího zadního masa, nakrájeného na nudličky, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje, půl lžičky mletého zázvoru, 2 nadrobno nakrájené cibule, asi 5 stroužků česneku nasekaného nadrobno, 3 lžíci sojové omáčky, sůl, pepř
Postup: Na nudličky nakrájené maso osolte, opepřete a zaprašte moukou. Na rozpáleném oleji nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, vmíchejte do ní nasekaný česnek, maso, zázvor a mírně podlijte vodou. Duste doměkka. Nakonec dochuťte sojovou omáčkou. Jako příloha se skvěle hodí rýže, případně vařené brambory.
16.9.2013 Rubrika: Hovězí a telecí | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Hovězí na zázvoru
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Tak to zní hodně dobře. Ze zázvoru piju akorát čaj, ale k masu jsem ho ještě nikdy nepřidávala. Věřím, že to bude dobrá kombinace a taky nás to u oběda pěkně zahřeje. To abych tolik netopila :-D . Koupili jsme si krbová kamna z https://www.levnekrby.cz/ a krásně se nám s nimi doma topí a reguluje teplota.
PEGG: práškový je spíš voňavý než palčivý. Maso dostane takovou zvláštní, já říkám "staročeskou", chuť. Opravdu je to dobré, nemusí být nutně hovězí. I slepice na zázvoru nebo vepřové plecko, krůtí stehna...
Tak do tehle smesi bych po zmeknuti masa soupla zeleninu a byla by z toho zajimava cina...a k tomu ryze a nebo rovnou do toho vseho vrazit cinsky nudle
(zrovna dneska s chystam an podobnou smesku,ale z kureciho)
sharon - 16.9.2013 13:18 na chřipku mám slivovičku z Moravy
PEGG: nesmí se to s ním přehánět je štiplavej.....ale nastrouhej si tak centimetr - dva , 2-3 lžice medu a 2 vymačkané citrony, dej do šrubovací sklenice do lednice a každý den lžíci do čaje......bezva proti chřipce.....
Já nějak tomu zázvoru nepřišla na chuť
Jinak gulášek z kližky, to taky můžu
miluju hovězí ale preferuju kližku a zázvor čerstvý , česnek už ne cibule , zázvor a ještě česnek , moc chutí najednou......
zrovna dnes bude z kližky gulášek...