Irský guláš
.jpg)
Potřebujete: 800 g skopového masa, 100 g slaniny, 500 g brambor, 4 větší cibule, 500 g mrkve, 1 petržel, 1 kg zelí, vodu, 5 dl vývaru, petrželku, sůl, pepř podle chuti
Postup: Na dno hrnce položíme nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět, postupně na ni rozložíme vrstvy na kostky nakrájeného masa, brambor, nadrobno nakrájenou cibuli, zeleninu a zelí. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a vodou, aby vše bylo potopeno. Zvolna dusíme 80 minut. Na talíři sypeme petrželkou.
Recept pochází od Josefa Hanzlíka z knihy Skopové, jehněčí, králík, nakladatelství R. Hájek, Ústí nad Labem 2002
28.4.2009 Rubrika: | Komentářů 7 | Vytisknout
Hodnocení článku: 3/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Irský guláš
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.
To je ideální recept na pomalé vaření, klidně bych to nechala dusit v troubě přes noc při 120 stupních
.jpg)
sharon: hehe
ne vážně - ono je skopový co bylo za socíku z ovcí veteránek a pak je dnešní celkemu už normální skopový z relativně mladých kusů a to se dá... to není žádný lojovatý flaksiště ......
Obecně tohle je recept pro mnohahodinový dušení - to je vidět i z toho vrstvení do nádoby a těch 80 minut je naprostý technologický minimum
V Irsku se k tomu mimochodem ještě dáváj irský knedlíky to jsou ty s kořením
.gif)
Ota: dej pokoj, radši si dám housku s ramou
.jpg)
1567: sharon:
brambory přežijé - ono se to nevaří ale jen dusí .... taky se to má dělat v troubě (ale v hrnci by to mělo jít ame musí se to hlídat a asi i míchat ) a ne 80 minut ale alespoň dvě hodiny ....
Jehněčí nebo skopové když se dělá takhle dlouho je delikatesní ...

sharon: to víš že jooo!
.gif)
za 80minut musí být brambory na kaši......skopové nemusím, radši hovězí, dobrej hovězí gulášek není špatnej !

a brambory zmizely