Masový puding
Potřebujete: 500 g vařeného masa (hovězí, vepřové, skopové...), 100 g slaniny, 2 vejce, 3 lžíce silného vývaru, 30 g cibule, 30 g strouhanky, sůl, špetku pepře, 1/2 prášku do pečiva, tuk a strouhanku na vymazání a vysypání formy
Postup: Maso a slaninu umelte a smíchejte s vývarem a žloutky, přidejte jemně nasekanou cibuli, sůl a koření. Nakonec přidejte pevný sníh z bílků a strouhanku, ve které jste promíchali prášek do pečiva. Formu na puding vymažte tukem a vysypte strouhankou a postavte ji do hrnce s vodou tak, aby voda dosahovala do tří čtvrtin výšky formy. Vařte asi jednu hodinu, pak puding vyklopte a podávejte ho s dušenou zeleninou.
21.3.2012 Rubrika: | Komentářů 2 | Vytisknout
Hodnocení článku: 2,9/5 Oznámkovat (hodnocení jako ve škole): 1 2 3 4 5
Diskuse ke článku - Masový puding
Tato diskuse je otevřena jen pro přihlášené uživatelky.Linda: já dělala jednou puding z čočky, nějak podobný recept...ale je chyba tomu říct puding, člověk se připraví na jinou chuť...já byla zklamaná....ale když tomu řekneš třeba nákyp...
To by mohlo byt dobry.....sice nechápu proc vareny maso varit ve vodni lázni dalsi hodinu , ale asi to má vyznam pro celkovou konzistenci pudinku. Peceny brambory by k tomu nemusely byt spatny, asi to predlozim rodine o vikendu